Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Δημιουργία Χωρών Υποδοχής πολιτών από τους Δήμους, για την στήριξη των Δημοτών στην υποβολή Ηλεκτρονικής Δήλωσης

Κατόπιν τηλεφωνικών Καταγγελιών από μέλη του ΙΝΚΑ από όλη  την Ελλάδα, που δεχτήκαμε τις τελευταίες ημέρες στα γραφεία μας  ,θέλω να επισημάνω  και να μεταφέρω την αγωνία, για  τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν χιλιάδες εκατοντάδες πολίτες  κατά την διαδικασία της   ηλεκτρονικής Υποβολής των Φορολογικών δηλώσεων.
 Για εκατομμύρια φορολογούμενους , στη συντριπτική τους πλειοψηφία συνταξιούχους,  η χρήση κομπιουτερ  και η επαφή τους με το Ιντερνέτ είναι λέξεις «άγνωστες».
Πρόταση μου λοιπόν ,είναι  να δημιουργηθούν χώροι υποδοχής στους Δήμους (Κτίρια ΚΑΠΗ)   για την σωστή και έγκαιρη εξυπηρέτηση τους στην διαδικασία της Ηλεκτρονικής Υποβολής των Δηλώσεων …
Τονίζω ότι Οι συμπολίτες μας χαμηλοσυνταξιούχοι , και Τρίτης Ηλικίας , θα ταλαιπωρηθούν αφάνταστα. Πολλοί είναι αυτοί που δηλώνουν άγνοια χρήσης του διαδικτύου καθώς δεν έχουν καμία απολύτως εξοικείωση με το σύγχρονο αυτό τεχνολογικό μέσο.
Προτείνω και θεωρώ ότι Τα ΚΑΠΗ είναι χώροι  οι οποίοι με έναν άμεσα εξοπλισμένο και καταρτισμένο προσωπικό θα έδινε τέλος στην αγωνία χιλιάδων εκατοντάδων συμπολιτών μας ,με τι μέλει γενέσθαι με την διαδικασία Ηλεκτρονικής Υποβολής της Δήλωσης τους .. Οι δύσκολες εποχές που διανύουμε και η οικονομική τους  κατάσταση  καθιστά αδύνατο ως και ακατόρθωτο  στο να ξαναβάλουν   το χέρι στην τσέπη ζητώντας τις υπηρεσίες λογιστή.

Είναι έγκλημα να «Αναγκάζουν»  (1,5 Εκατομμύριο )χαμηλοσυνταξιούχους  να πληρώσουν  φοροτεχνικούς. Φυσικά με  τόσα κουρέματα που έχουν υποστεί οι συντάξεις τους ακόμα και αυτά τα 25 ευρώ δεν έχουν  να τα δώσουν με αποτέλεσμα την δικαιολογημένη αντίδραση και αγανάκτηση τους για το νέο μέτρο του ΥΠΟΙΚ .
Οφείλουν οι Δήμοι να συμπαρασταθούν δίπλα στα φτωχά και αδύναμα στρώματα και ειδικά στην Τρίτη Ηλικία.
Φώτης Αλεξόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος
Αγίας Παρασκευής

 Αθήνα 25/5/2013