Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΟΜΙΛΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ κυρίας ΒΑΣΩΣ ΚΟΛΛΙΑ ΣΤΗ 2η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ «ΕΛΕΝΗ ΣΚΟΥΡΑ»

«Η ουσιαστική εμπλοκή των γυναικών στην πολιτική συμβάλλει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών που εκφράζουν καλύτερα μια κοινωνία γεμάτη διαφορές. Αναμφίβολα, η ίση συμμετοχή ανδρών και γυναικών στη δημόσια ζωή και τα κοινά δημιουργεί μια ισορροπία, η οποία αντανακλά τη σύνθεση της κοινωνίας. Ταυτόχρονα, είναι αναγκαία για την ενίσχυση και εμβάθυνση της δημοκρατίας και την προώθηση της σωστής λειτουργίας της». Την επισήμανση αυτή έκανε η γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων κυρία Βάσω Κόλλια μιλώντας, σήμερα, στη 2η Ολομέλεια του Δικτύου «Ελένη Σκούρα» για την ίση συμμετοχή των γυναικών στις πολιτικές διαδικασίες.

Επιπλέον, η κυρία Κόλλια στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη προετοιμασίας για την πραγματική ισότητα των γυναικών. «Βασικός στόχος πρέπει να είναι η προώθηση των ίσων ευκαιριών μεταξύ ανδρών και γυναικών, μέσα από την ισότιμη συμμετοχή τους σε θέσεις ευθύνης και τη συμφιλίωση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής», τόνισε χαρακτηριστικά.
 

Ακόμη, η γενική γραμματέας αναφερόμενη στον αγώνα και στην πλούσια δράση της πρώτης Ελληνίδας βουλευτού τόνισε ότι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις γυναίκες που δίνουν το δικό τους αγώνα σήμερα.  «Το νεανικό της σφρίγος, η ρηξικέλευθη δράση της και η διορατική της σκέψη την κατέστησαν μια ξεχωριστή και μοναδική προσωπικότητα, η προσφορά της οποίας ήταν κεφαλαιώδης στο γυναικείο ζήτημα, την οικογένεια και την δημόσια ζωή της Ελλάδας», επισήμανε η κυρία Κόλλια.
 

Περισσότερες Πληροφορίες: κυρία Χριστίνα Γεράκη, τηλ. 2131511134