Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Το τουρκικό Piri Reis βυθίστηκε μέσα σε 7 λεπτά! - 2 νεκροί και 8 αγνοούμενοι!

Λεπτομέρειες από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχει στην διάθεσή του για το ναυάγιο που έγινε το πρωί στ' ανοιχτά της Μεθώνης έδωσε μιλώντας στη ΝΕΤ ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστας Μουσουρούλης.

Ο κ. Μουσουρούλης επεσήμανε ότι "Οι θέσεις στις οποίες βρέθηκε το πλήρωμα, δείχνουν ολιγωρία" και πρόσθεσε ότι "ο καπετάνιος, ο οποίος αγνοείται, δεν βρισκόταν στη γέφυρα".

Το πρώτο σήμα για τη βύθιση του Πίρι Ρέις ήρθε στις 05:50 το πρωί και το πλοίο βυθίστηκε μέσα σε 7 λεπτά.

Οι σοροί δύο ναυτικών, περισυνελέγησαν λίγο πριν τις 10.00 απο τη θαλάσσια περιοχή της νήσου Σαπιέντζα νοτιοδυτικά της Μεσσηνίας, όπου το πρωί βυθίστηκε το φορτηγό Piri Reis, μετά απο σύγκρουση με το φορτηγό πλοίο CONSOUTH, με αποτέλεσμα να αγνοούνται ακόμα οκτώ ναυτικοί. Τις σορούς των δύο ναυτικών, περισυνέλεξε το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου Consouth.
Συριακής καταγωγής είναι οι δυο νεκροί, όπως και τα οκτώ μέλη του πληρώματος του τουρκικού φορτηγού σκάφους Piri Reis, με σημαία Νήσων Κούκ. που ναυάγησε νοτιοδυτικά της νήσου Σαπιέντζα στην Μεσσηνία μετά από σύγκρουση με το φορτηγό πλοίο Consouth με σημαία Αντίγουα-Μπαρμπούνταπου.

Αυτό αναφέρει η τουρκική τηλεόραση που είπε πως σύμφωνα με τις πληροφορίες της δεν υπήρχαν Τούρκοι στο πλήρωμα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσαν οι αρμόδιοι της ελληνικής ακτοφυλακής κατά τη σύγκρουση στο τουρκικό φορτηγό πλοίο επέβαιναν 17 Σύροι ναυτικοί.


onalert.gr