Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ημερίδα με θέμα “Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους ”


        
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα χθες (24/04), η ημερίδα με θέμα “Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους ”, στην αίθουσα “ΜΥΓΔΟΝΙΑ PALACE” των Ιαματικών  Λουτρών Λαγκαδά.

        Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης νέοι άνεργοι και εκπρόσωποι των επιχειρήσεων της περιοχής μας, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πρόγραμμα που υλοποιεί ο Δήμος Λαγκαδά σε συνεργασία με τον Κ.Ε.Κ. Εκπαιδευτική Παρέμβαση Α.Ε., με σκοπό την απορρόφηση νέων ανέργων σε τοπικές επιχειρήσεις του Δήμου μας.

        Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Γραφείο του Επαγγελματία και το Γραφείο Ενίσχυσης της Απασχόλησης που ιδρύθηκαν για πρώτη φορά στον Δήμο μας, με σκοπό την ουσιαστική στήριξη και καθοδήγηση των συνδημοτών μας στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες τους.

 
        Τα οφέλη του προγράμματος τόσο για τους νέους ανέργους όσο και για τις επιχειρήσεις της περιοχής, ανέλυσαν διεξοδικά ο Διευθυντής του ΚΕΚ κ. Χαράλαμπος  Τσαϊρέλης και η Διευθύντρια Κατάρτισης του ΚΕΚ κ. Τσιακίρη Φωτεινή, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιδιωτικών ΚΕΚ κ. Κώστας Ταγγίρης.

      
  Ανακοινώνεται επίσης, ότι ο Δήμος Λαγκαδά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θα συμμετέχει σε νέο πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων, με τίτλο “Παρέμβαση για την ένταξη στην απασχόληση και την ενίσχυση της συνεκτικότητας στην τοπική κοινωνία”. Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση απασχόλησης ανέργων και η στήριξή τους στην δημιουργία επιχειρήσεων, ενώ το διάστημα υλοποίησής του θα ανακοινωθεί σύντομα από την ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Δήμου Λαγκαδά.