Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ» ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΜΗ ΨΗΦΙΣΗ -ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ- ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ., ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.


«Κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι αρέσκονται να παίζουν με την αγωνία και την απελπισία αδύναμων συμπολιτών μας. Τους παραδίδουμε στην κρίση των δημοτών»


Με αφορμή τη μη ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο της ίδρυσης Κοινωνικού Παντοπωλείου στον Δήμο μας, από την δημοτική παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία», εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Μέχρι σήμερα ως δημοτική παράταξη είχαμε επιλέξει να παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις και να μεταφέρουμε τις προτάσεις μας και τις απόψεις στη Δημοτική αρχή, δίχως όμως να παρεμβαίνουμε δημοσίως με ανακοινώσεις ή δηλώσεις.

Αυτό θεωρούσαμε ότι ήταν μία υπεύθυνη στάση και την ακολουθήσαμε πιστά, παρά τις έντονες προκλήσεις που δεχτήκαμε κατά καιρούς, ακόμη και από πρώην στελέχη της παράταξής μας. Δυστυχώς όμως από κάποιους η στάση μας αυτή εκλήφθηκε ως αδυναμία μας.
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και μας αναγκάζει σήμερα να τοποθετηθούμε δημοσίως,  είναι τα όσα έλαβαν χώρα κατά τη συζήτηση του 9ου και τελευταίου θέματος του  συμβουλίου της Τρίτης 27ης Νοεμβρίου, το οποίο αφορούσε την ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου στον Δήμο Διονύσου.
Το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο σημειωτέον ήρθε για δεύτερη φορά προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο και αφορούσε συγκεκριμένη δράση του Δήμου στην κατεύθυνση της  έμπρακτης  και ουσιαστικής στήριξης ευπαθών ομάδων και αδύναμων συμπολιτών μας, κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι το είδαν ως ευκαιρία, να παίξουν παιχνίδια εντυπώσεων και να ασκήσουν φθηνή αντιπολίτευση.
Ένα κρίσιμο κοινωνικό θέμα το οποίο στους περισσότερους Δήμους της χώρας έχει ψηφιστεί συναινετικά και ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, μερικοί το αντιμετώπισαν με ελαφρότητα και θεώρησαν ότι προσφέρεται για άσκηση μικροπολιτικής (!).
Έτσι αποφάσισαν να ‘παίξουν’ με την αγωνία και την απελπισία συνδημοτών μας, προφανώς γιατί τους ίδιους δεν τους έχει αγγίξει ακόμη η οικονομική κρίση και ως γνωστό «Ο χορτάτος τον πεινασμένο και τον απελπισμένο δεν τον καταλαβαίνει».
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στάση του πρώην αντιδημάρχου Παιδείας και Πρόνοιας κ. Σπηλιώτη, ο οποίος ως μέλος ακόμη  της δημοτικής αρχής,  είχε εισηγηθεί το θέμα σε προηγούμενο συμβούλιο και είχε δείξει ότι κατανοεί την αναγκαιότητα ίδρυσης κοινωνικού Παντοπωλείου, εντούτοις αυτή τη φορά κρύφτηκε πίσω από το «λευκό»… Και δεν ήταν μόνο αυτός… Τον ακολούθησαν στην επιλογή του ο κ. Νικητόπουλος, ο κ. Ζυγούνας, ο κ. Κουριδάκης αλλά και ο κ. Κυριακόπουλος από την «Συμμαχία για τον Πολίτη».
Και αν οι παραπάνω ψήφισαν ‘λευκό’, που ουσιαστικά είναι αρνητική ψήφος, τι να σχολιάσει κανείς για τα επτά ‘όχι’ της συνεδρίασης από τους: Πασιπουλαρίδη, Ζαμάνη, Σωτηρίου, Ταουξή, Στάικο, Τσούκα και Σώκου.
Ψήφοι ‘μαχαιριές ‘σε αδύναμους συμπολίτες μας που ευελπιστούσαν ότι μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων, όπως ήταν ο σχεδιασμός της Δημοτικής αρχής, το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα μπορούσε να λειτουργήσει και να τους προσφέρει λίγη αξιοπρέπεια, γιατί αυτή έχουν πάνω απ’ όλα ανάγκη.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον ότι μεγάλη μερίδα συμβούλων της αντιπολίτευσης συνεπικουρούμενοι, δυστυχώς, από κάποιους εκ των ανεξάρτητων, πρώην συμπορευτών μας στην «Ενωτική Πρωτοβουλία» προσπαθούν σε κάθε ευκαιρία να ανακαλύψουν προσχήματα και να ορθώσουν προσχώματα σε κάθε έργο που επιχειρεί να πραγματοποιήσει η Δημοτική αρχή.
Στόχος τους είναι το πώς θα πλήξουν τον Δήμαρχο και την πλειοψηφούσα παράταξη και μόνο και όχι να συμβάλλουν στο να προκύψουν λύσεις στα πολλά και σοβαρά προβλήματα των συνδημοτών μας.
Ακόμη και όταν ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Νικόλαος Καρυστινός, μπροστά στον κίνδυνο να μην υπάρξει η προβλεπόμενη από τον κανονισμό πλειοψηφία των 21 θετικών ψήφων, πρότεινε η εννεαμελής επιτροπή διαχείρισης που θα συσταθεί και θα έχει ως αρμοδιότητα την σύσταση του κανονισμού λειτουργίας, αλλά και την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, να αποτελείται εξ’ ολοκλήρου από Δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας και ανεξάρτητους συμβούλους, οι παραπάνω περί άλλων τύρβαζαν…
Ως «Ενωτική Πρωτοβουλία» δεν έχουμε παρά να καταγγείλουμε την στάση όσων δεν ενέκριναν την ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου στον Δήμο μας.
Καλούμε, τέλος, την Δημοτική αρχή να συγκαλέσει άμεσα νέο Δημοτικό Συμβούλιο για την λήψη απόφασης ίδρυσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου και εάν και πάλι δεν προκύψει η απαιτούμενη πλειοψηφία, να θέσει το ζήτημα στην κρίση των συνδημοτών μας». 

Από το γραφείο επικοινωνίας της «ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ»