Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Συνελήφθησαν τέσσερις (4) διακινητές και δώδεκα (12) παράνομοι μετανάστες

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας δημοσιεύει εβδομαδιαία συνολικά στοιχεία συλλήψεων, διακινητών και παράνομων μεταναστών που προέκυψαν από ελέγχους αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στο κεντρικό λιμάνι της Πάτρας, το χρονικό διάστημα από 19/11/2012 έως 25/11/2012.

Ειδικότερα συνελήφθησαν την τελευταία εβδομάδα στο λιμάνι της Πάτρας, τέσσερις (4) διακινητές (υπήκοοι Αφγανιστάν, Ιράν, Λιβάνου και Συρίας), ηλικίας από 22 έως 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση μεταφοράς ισάριθμων παράνομων μεταναστών στην Ιταλία.
Επίσης το ίδιο χρονικό διάστημα κατά τους διαβατηριακούς ελέγχους που η Ελληνική Αστυνομία ενεργεί στο λιμάνι, συνελήφθησαν και άλλοι οχτώ (8) συνολικά αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, Αλβανίας, Πακιστάν, Ιράκ και Αφγανιστάν ηλικίας από 21 έως 35 ετών, οι οποίοι επιχείρησαν να μεταβούν ακτοπλοϊκώς στην Ιταλία με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Κατά τους ελέγχους κατασχέθηκαν πληθώρα πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων ενώ όλοι οι συλληφθέντες παραδόθηκαν στις Λιμενικές Αρχές όπου μετά το σχηματισμό των δικογραφιών σε βάρος τους οδηγηθήκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.