Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Κοινές Δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Γάλλου Προέδρου Francois Hollande, μετά τη συνάντησή τους στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.


FRANCOIS HOLLANDE:  Κυρίες και κύριοι, είναι η πρώτη φορά που ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας συναντά τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, μετά τις εκλογές στη Γαλλία και στην Ελλάδα. Και βεβαίως, υπογράμμισα σ’ αυτή τη συνάντηση, κατ’ αρχήν, τη βαθειά φιλία που ενώνει τις δύο χώρες και την αλληλεγγύη που πρέπει να δείξουμε.
Χαιρέτισα τις επώδυνες προσπάθειες τις οποίες έχει κάνει ο ελληνικός λαός εδώ και 2,5 χρόνια και, σε μια στιγμή που πρέπει ακόμη να αναληφθούν δεσμεύσεις, θα πρέπει να έχουμε πλήρη συνείδηση όλων αυτών που έχουν ήδη γίνει.
Βεβαίως, για μένα, δεν τίθεται θέμα της θέσης της Ελλάδας στην ευρωζώνη.  Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει στην ευρωζώνη.  Η Ελλάδα πρέπει να δείξει αξιοπιστία και οι Έλληνες πολιτικοί βούληση για να οδηγήσουν τις μεταρρυθμίσεις έως την ολοκλήρωσή τους.  Όλα αυτά, βεβαίως, με τρόπο που να μπορεί να τα αντέξει ο ελληνικός λαός.

περισσότερα...............http://otanea.blogspot.gr/2012/08/francois-hollande.html