Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

«ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ – ΓΓΝΓ»Η προσπάθεια για ένα διαφορετικό δρόμο έκφρασης και παρέμβασης στο δημόσιο χώρο συνεχίζεται.

Αγαπητοί φίλοι-ες

Σας ενημερώνουμε ότι η ομάδα Carpe Diem ολοκληρώνει την εβδομάδα που μας έρχεται την εφαρμογή του προγράμματός της, «Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια» σε 5 σχολεία στο κέντρο της Αθήνας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την στήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και του Δήμου Αθηναίων - Αντιδημαρχία Παιδείας και με χορηγία των χρωμάτων Sabotaz80  και των σκαλωσιών Π. Καραβάς.

Συμμετείχαν οι καλλιτέχνες:
 Kez στο 35ο Δημοτικό, περιοχή Εξαρχείων
 Ners, Ozone, Senor και Scar  στο 1ο Δημοτικό, περιοχή Παγκράτι
Same84 στο 50ο Δημοτικό περιοχή σταθμού Αττικής
Taxis στο 20ο Δημοτικό, περιοχή Αγ. Παντελεήμονας
Woozy & Tare στο 64ο Δημοτικό, περιοχή Μεταξουργείο.

Το πρόγραμμα «Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια» ξεκίνησε το 2007 και απο τότε υλοποιείται  σε όλη την Ελλάδα. Περιλαμβάνει τρείς μορφές δράσεων: την δημιουργία μιας μεγάλης τοιχογραφίας από επώνυμους καλλιτέχνες της Urbanart σκηνής της Ελλάδας, τη δημιουργία σεμιναρίων στους μαθητές για τις τεχνικές του γκραφίτι και της τοιχογραφίας και τη συμμετοχή των μαθητών με την ζωγραφική τους στο χώρο τους σε χαμηλές επιφάνειες.

Όσοι πολίτες τα επιθυμούν μπορούν να επισκεφτούν τα έργα, μιας και τα περισσότερα είναι ορατά και ανοιχτά στο δημόσιο χώρο.

Φιλικά
Carpe Diem
Carpe-diemact.gr
Bikeart.gr

Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς
neagenia.gr

Υ.Σ.  Οποιοσδήποτε χρειαστεί περαιτέρω πληοροφορίες, συνεντεύξεις, φωτό σε υψηλή ανάλυση κλπ. παρακαλούμε όπως επικοινωνήσει μαζί μας στο carpediemact@gmail.com