Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Δήλωση Θοδωρή Δρίτσα, Βουλευτή Α΄ Πειραιά & Νησιών ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Ε.Κ.Μ.

Δήλωση Θοδωρή Δρίτσα, Βουλευτή Α΄ Πειραιά & Νησιών ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Ε.Κ.Μ., για τη σύσταση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και τις δηλώσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας, κατά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Εκ μέρους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.–Ε.Κ.Μ., εξέφρασα ήδη τα συγχαρητήριά μου στο νέο Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουσουρούλη και στον Υφυπουργό κ. Γεώργιο Βερνίκο. Ήταν γνωστό ότι η Νέα Δημοκρατία θα προχωρούσε στην επανίδρυση του παλιού Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Θα περιμένουμε τις προγραμματικές δηλώσεις και την εξειδίκευση των προθέσεων. Όμως, οι δηλώσεις που έκαναν πριν λίγη ώρα οι νέοι Υπουργοί, γεννούν βάσιμες ανησυχίες. Γιατί, άλλες ανάγκες εξυπηρετεί η ίδρυση αυτοτελούς Υπουργείου Ναυτιλίας με πολιτικό χαρακτήρα και αναπτυξιακή κατεύθυνση -επιλογή που συγκροτεί και τη δική μας πρόταση- και διαφορετικές ανάγκες, μονόπλευρες και ιδιοτελείς, εξυπηρετεί η αναβίωση του παλιού ΥΕΝ. Σαν να μην πέρασε μια μέρα ! …

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.–Ε.Κ.Μ., επιμένει ότι χρειαζόμαστε υπουργείο ναυτιλίας και όχι υπουργείο εφοπλιστών. Με τις δηλώσεις τους, ο νέος Υπουργός και ο νέος Υφυπουργός, δείχνουν ότι επιλέγουν το δεύτερο. Ελπίζουμε να διαψευστούμε.