Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

Το εκλογικό αποτέλεσμα, επιβεβαιώνει με σαφήνεια ,την επιθυμία των πολιτών, για κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης


Το εκλογικό αποτέλεσμα, επιβεβαιώνει με σαφήνεια ,την επιθυμία των πολιτών, για κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης , η οποία θα διασφαλίζει και μια ευρεία κοινωνική συναίνεση.
Με πυξίδα την υπέρβαση του εθνικού μας, αδιεξόδου, το ΠΑΣΟΚ , στο μέτρο που του αναλογεί και με βάση την εκλογική του απήχηση , αλλά και την πολιτική του επιρροή , θα θέσει χωρίς δεύτερη σκέψη , το πολιτικό του κεφάλαιο , στην υπηρεσία της πατρίδας και των Ελλήνων πολιτών.
Όμως, η υπεύθυνη αυτή στάση του ΠΑΣΟΚ, προϋποθέτει , μια εθνική συναντίληψη     ιστορικής ευθύνης και των άλλων δύο τουλάχιστον κομμάτων , τα οποία οι πολίτες τα τίμησαν, με πολύ μεγαλύτερα ποσοστά από το ΠΑΣΟΚ.
Άλλωστε είναι αυτονόητο , ότι στην πολιτική και την δημοκρατία , ο βαθμός της εμπιστοσύνης , από τους πολίτες , καθορίζει με απόλυτα αναλογικό τρόπο , το μέγεθος και την ποιότητα της ευθύνης , των πολιτικών υποκειμένων που την απολαμβάνουν.
Η ιδεολογικοποίηση της εθνικής ανευθυνότητας  , το σύνδρομο του πολιτικού νεοπλουτισμού  και η πολιτική ανωριμότητα, μιας ανέμελης αντιπολίτευσης, δεν απαλλάσσει κανένα πολιτικό πρόσωπο και κανένα πολιτικό κόμμα ,από τις ιστορικές του ευθύνες, απέναντι στην πατρίδα και τους πολίτες που το εμπιστεύτηκαν.  Ν.Ε.ΠΑΣΟΚ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
fotini-epigrafi