Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ HANGZHOU ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ, ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε συνέχεια πρόσκλησης από το Δήμο Αγίας Παρασκευής, την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς υποδέχτηκε στο Δημαρχείο, Αντιπροσωπεία Υψηλόβαθμων Στελεχών από τον Δήμο HANGZHOU της Κίνας, ειδικών σε θέματα Διεθνών Σχέσεων , Πολιτιστικών  Ανταλλαγών και Επικοινωνίας .
Η Αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Hangzhou για τη Φιλία με ξένες χώρες κ.Yu Rongren,τον Πρόεδρο του Ομίλου Ημερήσιου Τύπου Hangzhou κο.Li Jianguo,τον Αναπληρωτή Διευθυντή Γραφείου Διεθνών Σχέσεων Hangzhou κο.Xie Chongming,τον Αναπληρωτή Διευθυντή Πολιτισμού, Μέσων Επικοινωνίας και Εκδόσεων Δήμου Hangzhou κ.Ma Jie,τον Μηχανικό Ομίλου Πολιτιστικής Τηλεόρασης-Ραδιοφωνίας  κ.Xu Guoyin και τον Προϊστάμενο Γραφείου Διεθνών Σχέσεων κ.Du Juan.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε μια ιδιαίτερα φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα και κατά τη διάρκεια της δόθηκε η ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων, τεχνογνωσίας και πρακτικών διαχείρισης σε καθημερινά αλλά και ευρύτερα θέματα Διεθνών Σχέσεων και Επικοινωνίας.

Ο Δήμαρχος   Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς καλωσόρισε τα μέλη της Αντιπροσωπείας στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, μίλησε με σεβασμό για την ιστορία και τον πολιτισμό της Κίνας και σημείωσε ότι η Ελλάδα διέρχεται μια δύσκολη οικονομική συγκυρία , για την οποία ευθύνονται οι διαχειριστικές πρακτικές της Κεντρικής εξουσίας.

Τέλος τους ευχαρίστησε για την επίσκεψη τους και για την εποικοδομητική συνάντηση  και τους πρόσφερε συμβολικά, γκραβούρα που απεικονίζει τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης κ. Δημήτρης Αλεφαντής, η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας-Καθημερινότητας κα Ε. Παπαδοπούλου και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιώργος Παναγόπουλος.

Μετά το πέρας της συνάντησης ακολούθησε ξενάγηση της αντιπροσωπείας στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ Α.Ε ,όπου τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά, την Αντιδήμαρχο Επικοινωνίας –Καθημερινότητας κα. Ελευθερία Παπαδοπούλου και τα μέλη της Κινεζικής Αντιπροσωπείας υποδέχτηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ.ΑΕ κ. Λάμπης Ταγματάρχης. http://pliroforiesota.gr/