Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Μάγια Γκαμπέιρα: σκέτη... μαγεία (vd, phs)!


Ονομάζεται Μάγια Γκαμπέιρα και είναι η κορυφαία σέρφερ του πλανήτη μας! Μάθετε (και δείτε) τα πάντα για αυτήν!

Σε ηλικία, μόλις 20 ετών, η Maya Gabeira είναι ήδη διεθνώς αναγνωρισμένη ως η καλύτερη γυναίκα surfer του κόσμου. Και αυτό γιατί τα εξαιρετικά της προσόντα και το θάρρος της την έκαναν να είναι η πρώτη Βραζιλιάνα αθλήτρια που κέρδισε το XXL 2007 Girls’ Overall Performance, έναν διαγωνισμό κύρους που πραγματοποιήθηκε στο Todos os Santos, του Μεξικό και το Waimea της Χαβάης.

Αυτή η ατρόμητη surfer από το Ρίο ντε Τζανέϊρο είναι κόρη του Fernando Gabeira, Αναπληρωτή Πρωθυπουργού της Βραζιλίας αλλά όπως δηλώνει, δεν έχει σκοπό να ασχοληθεί με την πολιτική. Το μεγάλο της όραμα είναι να εξειδικευθεί στο tow-in, μια ειδική μέθοδο, που δίνει τη δυνατότητα στους surfers να κινούνται στην κορυφή ακόμα και των πιο ψηλών κυμάτων των Ωκεανών.

Το φοβερό είναι ότι η λαμπρή καριέρα της ξεκίνησε κατά τύχη. Γνώρισε από κοντά το surf όταν περίμενε στην ακτή, τον πρώην φίλο της, που ήταν κι εκείνος surfer να τελειώσει την προπόνησή του. Για να καταπολεμήσει την ανία της αναμονής, άρχισε κι εκείνη να δοκιμάζει τις ικανότητες στη σανίδα και από τότε....είναι σαν να μην κατέβηκε ποτέ...Η Maya ζει στο νησί Oahu της Χαβάης, και προπονείται 5 ώρες την ημέρα. Όταν ο καιρός δεν της το επιτρέπει κάνει τζόγκινγκ και παρακολουθεί μαθήματα γιόγκα. Και όλα αυτά, γιατί; Γιατί ο απώτερος σκοπός της είναι να γίνει ο καλύτερος surfer που υπήρξε ποτέ! Καλή επιτυχία Maya!

πηγή: RedBull

Click to open image!