Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ο γάμος κάνει καλό!


Είναι αποδεδειγμένο και επιστημονικά ότι ο γάμος κάνει καλό στον άνθρωπο! Μην απορείτε, το λένε οι έρευνες και το αποδεικνύει η επένδυση που κάνει το αμερικανικό υπουργείο υγείας στην προώθηση του γάμου. Για την ακρίβεια επενδύει 5εκ. Δολάρια στην προώθηση της ιδέας του γάμου στους πολίτες. Καλύτερη σεξουαλική ζωή, λιγότερες καρδιακές παθήσεις, κατάθλιψη, διαβήτης. Η διαφορά είναι ότι δεν απολαμβάνουν τα ίδια αποτελέσματα άντρες και γυναίκες.

Οι παντρεμένοι άντρες σύμφωνα με την έρευνα, βελτιώνουν τη σεξουαλική τους ζωή μετά το γάμο, σε αντίθεση με τις γυναίκες. Από την άλλη πλευρά οι γυναίκες μειώνουν την πιθανότητα να πάθουν κατάθλιψη μετά το γάμο σε αντίθεση με τους άντρες που την αυξάνουν.

Όπως λεει ο Δρ. Gallacher, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Cardiff, δεν είναι απαραίτητος ο γάμος ως πράξη για να απολαύσει κανείς τα θετικά του αποτελέσματα. Η μακροχρόνια, σταθερή σχέση γενικά βοηθά στην καλύτερη ποιότητα ζωής. Και πάμε να δούμε αναλυτικά ποιους τομείς βελτιώνει σε άντρες και γυναίκες.

Μακροζωία: Κυρίως οι παντρεμένοι άντρες έχουν σημαντικά μικρότερες πιθανότητες να πεθάνουν σε νεαρή ηλικία εάν είναι παντρεμένοι.

Ασθένειες: Ο γάμος μειώνει τις πιθανότητες για σοβαρές ασθένειες, όπως Αλτσχάιμερ, ασθένειες των πνευμόνων κλπ. Αυτό ισχύει στο ίδιο ποσοστό για άντρες και γυναίκες.

Απρόβλεπτες καταστάσεις: Οι εργένηδες είναι πιο επιρρεπείς σε ατυχήματα αλλά και ξαφνικά επεισόδια υγείας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ζωή που ακολουθούν συνεχίζει να προσομοιάζει με έφηβου ακόμη και εάν έχουν περάσει τα 40! Κακή διατροφή και κάπνισμα είναι δύο από τους βασικούς λόγους. Σε αντίθεση με τις ανύπαντρες γυναίκες που ακολουθούν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Έτσι, βλέπουμε ότι οι άντρες βελτιώνονται αρκετά μετά το γάμο.

Κατάθλιψη: Οι παντρεμένες γυναίκες παθαίνουν πολύ λιγότερο κατάθλιψη από τις ανύπαντρες. Παρόλο ότι οι παντρεμένες παραπονιούνται για τους συντρόφους τους, η απλή συντροφικότητα βοηθάει στο να ξεπεράσει μια γυναίκα τα ψυχολογικά της προβλήματα πιο εύκολα.

Σωματικό βάρος: Εκεί ο γάμος δεν βοηθάει πολύ! Οι παντρεμένοι άντρες αλλά και γυναίκες τείνουν να βάζουν βάρος μετά το γάμο. Ελαφρύ προβάδισμα έχουν οι γυναίκες ανεξάρτητα από το εάν έχουν κάνει παιδιά ή όχι.

Τώρα που έχετε και την επιστημονική βάση...του γάμου, μπορείτε να αποφασίσετε πιο θα είναι το επόμενο βήμα στη σχέση σας!