Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Παραμένουν στο Σύνταγμα οι μαθητές – Περικυκλωμένη η πλατεία


Ένταση προκλήθηκε όταν τα παιδιά πέταξαν πέτρα και τραυμάτισαν στο κεφάλι άνδρα των ΜΑΤ, κι εκείνος -παρά τις εντολές του ανωτέρου του- έκανε χρήση χημικών! Έγινε ήδη μια προσαγωγή.
Για άλλη μια μέρα, το κέντρο της Αθήνας έγινε πεδίο μάχης. Αυτή τη φορά, ανάμεσα μαθητές με ΜΑΤ. Λίγο πριν από τις 14:00 η κατάσταση ηρέμησε, αλλά τα παιδιά δεν έφυγαν. Παραμένουν στην πλατεία Συντάγματος, η οποία είναι περικυκλωμένη από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Τα "αίματα άναψαν" όταν ένας οι μαθητές πέταξαν πέτρα προς τη διμοιρία των ΜΑΤ και τραυμάτισαν στο κεφάλι έναν άνδρα, που άρχισε να αιμορραγεί. Εκείνος, αποφάσισε να πετάξει χημικά στα παιδιά. Και το έκανε παρά το γεγονός πως ο ανώτερος αξιωματικός του φώναζε: «Μην πετάξεις χημικά στα παιδιά». Αλλά εκείνος δεν υπ-άκουσε.

Στη συνέχεια, οι μαθητές έφυγαν από την Αμαλίας και πήγαν στην πλατεία Συντάγματος, ενώ ο πετροπόλεμος συνεχίστηκε επί της Γεωργίου Α'.


Όλα ξεκίνησαν όταν εκατοντάδες μαθητές συγκεντρώθηκαν μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη για να διαμαρτυρηθούν, όπως λένε για την κατάσταση στην χώρα μας! Η Αμαλίας έκλεισε, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις ενισχύθηκαν.

Νωρίτερα, οι μαθητές επιχείρησαν να ανέβουν τα σκαλιά προς την Βουλή και πέταξαν πορτοκάλια. Λίγο μετά έψαλλαν τον εθνικό ύμνο.