Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τον οργασμό;


Οι 4 φάσεις της σεξουαλικής λειτουργίας και πως μπορούμε να τις επηρεάσουμε!
Οι απόψεις για τον τρόπο που η κρίση επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή των Ελλήνων κινούνται σε δυο άκρως αντίθετα στρατόπεδα. Το πρώτο υποστηρίζει ότι η κρίση επηρεάζει αρνητικά τη σεξουαλική ζωή. Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι πρέπει να είμαστε ξεκούραστοι, χαλαροί και ξέγνοιαστοι για να έχουμε καλή σεξουαλική επίδοση. Το άγχος, η ανησυχίες, τα οικονομικά προβλήματα επηρεάζουν αρνητικά τη διάθεσή μας γενικά, αλλά και τη διάθεση για σεξ.
Το δεύτερο στρατόπεδο υποστηρίζει ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει θετικά τη σεξουαλική ζωή των ελλήνων, καθώς δρα σαν φυσικό "αγχολυτικό" και "ηρεμιστικό". Τα ζευγάρια μένουν περισσότερο στο σπίτι και η ερωτική τους διάθεση αυξάνεται.
Τι από τα δυο είναι αλήθεια; Είναι δύσκολο να απαντήσει κανείς. Τα παραπάνω έχουν προκύψει από μετρήσεις του αριθμού των σεξουαλικών επαφών των ζευγαριών και όχι της ποιότητάς τους.Βασικό ρόλο στο σεξ παίζει και η ποιότητα της σεξουαλικής επαφής και όχι μόνο ο αριθμός των επαφών.
Οι 4 φάσεις της σεξουαλικής λειτουργίας και πως μπορούμε να τις επηρεάσουμε!
1. Φάση επιθυμίας
Είναι η προθυμία, το ενδιαφέρον και η φαντασίωση να συμβεί μια ερωτική συνεύρεση. Περιλαμβάνει την σεξουαλική ορμή, τα κίνητρα και τις προσδοκίες για μια σεξουαλική επαφή. Αφήστε για λίγο τις αρνητικές σκέψεις και επικεντρωθείτε στο σύντροφό σας και τα συνασθήματα που έχετε για εκείνον ή εκείνη, θυμηθείτε όμορφες στιγμές και ονειρευτείτε νέες.
2. Φάση διέγερσης
Η φάση αυτή προκαλείται από ψυχολογικά ερεθίσματα, όπως η παρουσία ενός επιθυμητού προσώπου ή οι φαντασιώσεις, αλλά και από σωματικά ερεθίσματα, όπως χάδια, φιλιά, κλπ.  Στη φάση αυτή γίνεται εφύγρανση του κόλπου στις γυναίκες και συμβαίνει η στύση στους άνδρες. Η φάση αυτή μπορεί να διαρκεί από μερικά λεπτά μέχρι και αρκετές ώρες με αυξομειώσεις. Εδώ η φαντασία έχει αναλάβει τη συνέχεια.
3. Φάση οργασμού
Είναι η φάση της μεγάλης ευχαρίστησης που ακολουθεί την ένταση του σεξουαλικού ερεθισμού. Στο γυναικείο οργασμό παίζουν μεγαλύτερο ρόλο συναισθηματικοί παράγοντες, όπως η συναισθηματική προσέγγιση, η αγάπη, η τρυφερότητα και η αποδοχή, ενώ στους άνδρες ο οργασμός συμπίπτει με την εκσπερμάτιση (έχει δηλαδή πιο έντονο το βιολογικό στοιχείο). Ο οργασμός, τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες, διαρκεί περίπου 3 έως 25 δευτερόλεπτα.
4. Φάση αποκατάστασης
Είναι το αίσθημα ικανοποίησης και χαλάρωσης που εμφανίζεται μετά τον οργασμό και ο οργανισμός επανέρχεται στην προηγούμενη κατάσταση. Στους άνδρες μετά την εκσπερμάτιση υπάρχει μια ανερέθιστη περίοδος, στην οποία ο σεξουαλικός ερεθισμός δεν προκαλεί νέα στύση. Στις γυναίκες αυτό δε συμβαίνει. Καλό είναι το ζευγάρι στη φάση αυτή να συνεχίσει να είναι σε επαφή για ένα διάστημα.