Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση Γ. Καρασμάνη για την καταψήφιση του Μνημονίου


Σε αθλιότητες και κακοήθειες δεν απαντούσα, δεν απαντώ και δεν θα απαντήσω ποτέ. Απαντάει ο λαός της Πέλλας σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.
Σε όσους επί εικοσαετία με τιμούν με την εμπιστοσύνη και την ψήφο τους, αλλά και σε όλους τους συμπολίτες μου, ένα έχω να πω:
Καταψήφισα και το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο, χωρίς να στοχοποιώ και να ενοχοποιώ οποιονδήποτε είχε ή έχει αντίθετη άποψη. Υπάκουσα στη φωνή της συνείδησής μου και στην ακράδαντη πεποίθησή μου, ότι η δραματική κρίση, στη δίνη της οποίας ασφυκτιά η χώρα και ο λαός μας, δεν αντιμετωπίζεται, ούτε με περικοπές μισθών, ούτε με άγριους φόρους και χαράτσια, ούτε με συνεχείς αφαιμάξεις από τις ήδη πετσοκομμένες συντάξεις. Αυτή μου την πίστη, δεν την διαπραγματεύομαι και δεν την ανταλλάσσω, με κανένα αξίωμα και με καμιά καρέκλα.
Δεν θα κουραστώ να υποστηρίζω ότι, μόνη διέξοδος είναι η ανάπτυξη. Θα είναι ένας δρόμος επίπονος, δύσκολος, καμιά φορά και οδυνηρός, αλλά είναι μονόδρομος. Δεν θα πάψω επίσης να επαναλαμβάνω σε όλους τους τόνους, ενδεχομένως για χιλιοστή φορά, ότι τούτες τις κρίσιμες ώρες, η μόνη Παράταξη, το μόνο Κόμμα που μπορεί να σηκώσει το βάρος αυτής της τεράστιας ευθύνης, είναι η Νέα Δημοκρατία.
Αυτήν την Παράταξη και τις αξίες της υπηρέτησα με συνέπεια από τα πρώτα μου βήματα στην ενεργή πολιτική. Αυτήν θα συνεχίσω να υπηρετώ, είτε μέσα από το Κοινοβούλιο, είτε έξω από αυτό.
Γιώργος Καρασμάνης