Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Βράζει η Βουλή για τον βουλευτή που έβγαλε 1 εκατ. ευρώ από τη χώρα – Ζητούν από τον Πετσάλνικο να αποκαλύψει το όνομά του


-«Δε γίνεται να στοχοποιούμαστε όλοι για έναν» λένε 
- Έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πήγαν ήδη να δουν τον Πετσάλνικο αλλά... δεν τον βρήκαν στο γραφείο του στη Βουλή
- Δεν αποκλείεται να καταθέσουν γραπτό αίτημα για αποκαλυφθεί το όνομα του βουλευτή

Η αποκάλυψη πως τον περασμένο Μάιο βουλευτής, άγνωστο ποιος, άγνωστο ποιου κόμματος, έβγαλε από τη χώρα καταθέσεις 1 εκατομμυρίου ευρώ, έχει προκαλέσει σάλο. Όχι μόνο στη Βουλή αλλά και στην κοινωνία. 

Γιατί το πρώτο πράγμα που σκέφτεται ο απλός πολίτης είναι πως και γιατί ένας βουλευτής, ένας εκλεγμένος από το λαό πολιτικός, βγάζει τα λεφτά του από τη χώρα, την ώρα που εκείνη δοκιμάζεται, που ο κόσμος βλέπει να του κόβουν μισθούς, συντάξεις, επιδόματα. 

Το πιθανότερο είναι ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έκανε ό,τι έκανε νόμιμα. Αλλά αυτό λίγο νοιάζει τους πολίτες. Την ώρα που η κοινωνία «βράζει», που στοχοποιεί τους βουλευτές, η αποκάλυψη έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτιά. Και την... ανάφλεξη προσπαθούν να προλάβουν οι υπόλοιποι βουλευτές. 

Αυτό που ακούγεται τις τελευταίες ώρες στους διαδρόμους και στα πηγαδάκια της Βουλής είναι πως «δε γίνεται να γινόμαστε όλοι στόχος για έναν». Και αυτό που θέλουν είναι να δοθεί το όνομα του βουλευτή στη δημοσιότητα. 

Το πρωί της Τετάρτης, μάλιστα, έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προσπάθησαν να μιλήσουν γι’ αυτό στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο. 

Ο Οδυσσέας Κωνσταντίνοπουλος, η Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Μιχάλης Κατρίνης, ο Θανάσης Οικονόμου, ο Φραγκίσκος Παρασύρης και η Αφροδίτη Παπαθανάση πήγαν στο γραφείο του κ. Πετσάλνικου για να του ζητήσουν να δώσει στη δημοσιότητα το όνομα του βουλευτή. 

Ο πρόεδρος της Βουλής, όμως, δε βρισκόταν στο γραφείο του και δεν άφησαν γραπτό αίτημα, τονίζοντας πως ήθελαν να του μιλήσουν προσωπικά. Δεν αποκλείεται, πάντως, τις επόμενες ώρες να καταθέσουν γραπτό αίτημα στον κ. Πετσάλνικο. 

Ενδεικτική των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει μεταξύ των βουλευτών είναι και η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη  που ανέφερε χαρακτηριστικά :
"Το όνομα του βουλευτή του ενός εκατομμυρίου ευρώ πρέπει να δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα. Ζητώ από τον Πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής ελέγχου κ. Αργύρη, να προβεί στις δέουσες ενέργειες. Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό"


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ 


http://www.newsit.gr