Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

Αποτελεσματικός ο έλεγχος μετά την καταγραφή των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτωνΟ Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Μ.Μπόλαρης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ με την Πόπη Τσαπανίδου

Η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων θα γίνει τις επόμενες μέρες από τις αρμόδιες υπηρεσίες των αιρετών Περιφερειών καθώς τα σχετικά κονδύλια έχουν ήδη διατεθεί από το Υπουργείο Οικονομικών, δήλωσε ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάρκος Μπόλαρης. Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δεν έχει καμιά ανάμιξη στην καταβολή των επιδομάτων, τόνισε ο κ. Μπόλαρης. Στη συνέχεια της συζήτησης με τη δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου ο Υφυπουργός περιέγραψε τη διαδικασία και τα οφέλη που προκύπτουν από την ηλεκτρονική καταγραφή των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων που θα γίνει στο διάστημα 1Φεβρουαρίου έως 15 Μαρτίου. Με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει μια διαδραστική ηλεκτρονική βάση που θα επιτρέψει τον έλεγχο των πολλαπλών εγγραφών. Επιπλέον, ανέφερε ο κ. Μπόλαρης διερευνούνται καταγγελίες κατά ατόμων που δείχνουν καταστρατήγηση του νόμου και θα γίνει καταλογισμός ευθυνών σε όσους εμπλέκονται.

Για το ζήτημα των αστέγων ο κ. Μάρκος Μπόλαρης είπε πως με πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας κα Κοινωνικής Αλληλεγγύης ορίζεται για πρώτη φορά η ιδιότητα του αστέγου και σε συνεργασία με άλλους φορείς καταγράφονται τα περιστατικά και οργανώνονται κτίρια υποδοχής όπου μπορούν να βρουν προσωρινά καταφύγιο σε αναζήτηση εργασίας.