Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Μια διαφορετική γιορτή στο Μέγαρο Μαξίμου


Μια διαφορετική γιορτή στηθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου. Παιδιά απο τα Παιδικά Χωριά SOS, γέμισαν με φωνές και χρώματα τους χώρους του Μεγάρου.

Η σύζυγος του Πρωθυπουργού, ζήτησε απο τα παιδια να ζωγραφίσουν «την Ελλάδα που ονειρεύονται» και εκείνα αποτύπωσαν στο χαρτί την πολύχρωμη και αισιόδοξη πλευρά της χώρας μας.
Ο Πρωθυπουργός στη συνομιλία του με τους συνοδούς των παιδιών σημείωσε ότι,
«Τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ένα υπόδειγμα του πώς η οργανωμένη κοινωνική αλληλεγγύη μπορεί να στηρίξει παιδιά που την χρειάζονται, να τους χαρίσει το χαμόγελο και να τους δώσει πραγματικές ευκαιρίες για μια καλύτερη ζωή.
Στις Μητέρες SOS των Παιδικών Χωριών, και σε όλους τους συμπολίτες μας εκείνους που όλο το χρόνο προσφέρουν τον μόχθο, τη δημιουργικότητα και την αγάπη τους στο συνάνθρωπο, αξίζει η ευγνωμοσύνη της πατρίδας.
Τις μέρες αυτές ας σκεφτούμε όλοι πώς μπορούμε να συμβάλουμε σε μια κοινωνία ενότητας, συνοχής και αλληλεγγύης. Ενωμένοι και αλληλέγγυοι μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση. »
Τα παιδικά χωριά SOS είναι διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την φροντίδα των παιδιών. Στην χώρα μας το πρώτο χωριό άνοιξε τις πορτες του το 1982 στη Βάρη. Σήμερα λειτουργούν τρία παιδικά χωριά και τρεις ξενώνες προστασίας και θεραπείας κακοποιημένων βρεφών και νηπίων τα οποία φιλοξενούν συνολικά περισσότερα απο 230 παιδιά ηλικίας 4-16 χρονών.
Τα παιδια μεγαλώνουν μέσα σε «οικογένεια», στο δικό τους σπίτι, μαζί με τα αδέλφια τους και την δική τους Μητέρα SOS που τους δίνει τη φροντίδα και τη μητρική αγάπη που δεν είχαν τη δυνατότητα να πάρουν από τη φυσική τους οικογένεια.
Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τον οργανισμό μέσα απο την ιστοσελίδα τους.

http://pliroforiesota.gr/