Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΦΩΤΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΠΕΙΡΟΥΣτην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου και με αφορμή το 6ο τακτικό θέμα της ημερήσιας διάταξης «Έγκριση  Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου 2012-2014 – Ενότητα Β΄- Επιχειρησιακός Προγραμματισμός», ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Άρτας κ. Κώστας Φώτης, του συνδυασμού «Ήπειρος-Τόπος να Ζεις», μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Η Άρτα έμεινε πίσω στο σχεδιασμό αφού ο απροσδόκητος χαμός του εκλεγμένου Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Παππά οδήγησε σε ορισμό νέου, με αποτέλεσμα να χρειαστεί διπλάσιος χρόνος ενημέρωσης. Το συγκεκριμένο γεγονός, σε συνδυασμό με τις δικαστικές περιπέτειες που ακολούθησαν την εκλογή της Δημοτικής Αρχής στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, είχαν ως συνέπεια την καθυστέρηση στον σχεδιασμό και την προώθηση των αναγκαίων έργων για την περιοχή μας.

Και συγκεκριμένα:

Ø     Δεν συντάχθηκε καμία μελέτη και δεν προωθήθηκε κανένα αίτημα σε ότι αφορά την αξιοποίηση της λίμνης Πουρναρίου, ενός κομβικού έργου για την περιοχή.

Ø     Δεν προωθήθηκε το έργο «Περιμετρικός δρόμος  Τζουμέρκων», που είναι ιδανικός δρόμος από κάθε πλευρά, ο οποίος συνδέει τα χωριά Άγναντα, Καταρράκτη, Βουργαρέλι, Θεοδώριανα κλπ. Ένας δρόμος που θα αναβάθμιζε τουριστικά την περιοχή αυτή και ο οποίος είχε τεθεί προεκλογικά υπόψη όλων των συνδυασμών.
Εργοταξιακή σήμανση
http://www.bardakis.com/
Ø     Δεν προωθήθηκε η μελέτη για την παρέμβαση της Περιφέρειας στην εθνική οδό Άρτας-Τρικάλων που αφορά το τμήμα από το Πέτα έως το «Φάγγο Κάτω Καλεντίνης και θα συντόμευε το δρόμο κατά 15χλμ., έχοντας θέα προς τη λίμνη και συμβάλλοντας στην αξιοποίηση των Τζουμέρκων. «Όπως έχω τονίσει επανειλημμένα, τα Τζουμέρκα δεν μπορούν να αναπτυχθούν εάν δεν έχουν τις αναγκαίες οδικές συνδέσεις» τόνισε ο κ. Φώτης.

Ø     Δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στο έργο οδικής σύνδεσης Ρετσιανά-Στρογγυλόκαμπος το οποίο έχει μείνει στη μέση και δεν προβλέπεται σύμφωνα με το επιχειρησιακό πρόγραμμα να γίνει κάτι τα επόμενα 3 χρόνια τουλάχιστον.

Ø     Δεν υπάρχει καμία αναφορά για το έργο που πρέπει να γίνει στις πηγές Βρυζοκαλάμου, από τις οποίες υδρεύονται περίπου 16 χωριά, έτσι ώστε να έχουμε ένα ώριμο αίτημα για τον εμπλουτισμό της υδρομάστευσης και την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης.


Τέλος ο κ. Φώτης, ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, επεσήμανε: «Εμείς δεν λέμε όχι σε κανένα έργο, αλλά η πλειοψηφία θα πρέπει να ξέρει ότι και τα έργα που εμείς προτείνουμε, είναι εξίσου σοβαρά και σημαντικά για την περιοχή και αξίζουν την προσοχή της».