Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Μακελειό στο Βέλγιο - Οπλισμένοι με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες θέριζαν πολίτες στην μέση του δρόμου!


 - Δύο νεκροί και 64 τραυματίες μέχρι στιγμής

- Τρεις οι δράστες, ο ένας νεκρός ενώ συνελήφθη δεύτερος
- Ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του τρίτου
- Eικόνες και βίντεο από την περιοχή
Δύοάνθρωποι σκοτώθηκαν και 64 τραυματίστηκαν - εκ των οποίων οι 7 είναι σε κρίσιμη κατάσταση - από επιθεσεις από τρεις ενόπλους στο δικαστικό μέγαρο της Λιέγης στο Βέλγιο και σε μια στάση λεωφορείου. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Soir, δυο από τους δράστες έχουν αναγνωριστεί - ο ένας είναι νεκρός - και ο άλλος συνελήφθη και είναι σεσημασμένοι. Και οι δυο είχαν καταδικαστεί για εμπόριο όπλων και ναρκωτικών. Ενας τρίτος διαφεύγει. Η αστυνομία μέσω των βελγικών ΜΜΕ διαβεβαιώνει ότι πλέον η κατάσταση είναι υπο έλεγχο.

Το χρονικό


Τα θύματα των μακελάρηδων ανυποψίαστα ήταν σε στάση λεωφορείου στην πλατεία Σεν Λαμπέρ της Λιέγης. Ξαφνικά τρεις άνδρες άρχισαν να πετούν εναντίον τους χειροβομβίδες, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ήταν οπλισμένοι και με καλάσνικοφ.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είδαν έναν άντρα, περίπου 40 ετών, σκαρφαλωμένο στην ταράτσα ενός αρτοποιείου, να εκτοξεύει  χειροβομβίδες προς λεωφορείο στην πλατεία Saint-Lambert.

Επικράτησε πανικός. Όλα τα καταστήματα στην πόλη έκλεισαν, η αστυνομία άρχισε να εκκενώνει το κέντρο της πόλης, ενώ επι τόπου άρχισαν να φτάνουν ασθενοφόρα και να στήνονται αυτοσχέδια ιατρεία.

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΕΝΟΣ ΥΠΟΠΤΟΥ
Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΕΝΟΣ ΥΠΟΠΤΟΥ
 

  H ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΛΙΕΓΗΣ


Η ΛΙΕΓΗ

Η Λιέγη είναι η ανατολικότερη επαρχία της Βαλλωνίας και του Βελγίου. Είναι κατά κύριο λόγο Γαλλόφωνη, με μια Γερμανόφωνη μειονότητα που ζει κατά μήκος των ανατολικών συνόρων με τη Γερμανία. Συνορεύει με την Ολλανδία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο και τις Βελγικές επαρχίες Λουξεμβούργο, Ναμούρ, Βαλλωνική Μπραμπάντ, Φλαμανδική Μπραμπάντ και Λιμβουργία. Πρωτεύουσά της είναι η Λιέγη. Έχει έκταση 3.844 χλμ² που χωρίζεται σε τέσσερις διοικητικές περιφέρειες (arrondissements στα Γαλλικά) που περιέχουν 84 δήμους.
Ιδρύθηκε τον 7ο αιώνα και υπήρξε για ένα μεγάλο διάστημα ένα άσημο γεωργικό χωριό. Στη συνέχεια όμως απέκτησε θρησκευτικό χαρακτήρα (μεταφέρθηκε εδώ η έδρα της επισκοπής της Τονγκρ). Το 16ο αιώνα αρχίζει η μεγάλη οικονομική ανάπτυξη της πόλης και σε μικρό διάστημα έγινε σημαντικό βιομηχανικό κέντρο.
Η Λιέγη φημίζεται σήμερα για την παραγωγή πυροβόλων όπλων και ως εμπορικό κέντρο, γιατί έχει γίνει σημαντικός οδικός και σιδηροδρομικός κόμβος.