Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Τι συμβαίνει στη Ρωσία του Πούτιν;40.000 διαδηλωτές στους δρόμουςΜία λαοθάλασσα πλημμύρισε το κέντρο της Μόσχας καταγγέλλοντας το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών που κέρδισε το κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν. Ανάλογες διαδηλώσεις γίνονται σε όλη τη Ρωσία.


Σύμφωνα με αστυνομική πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο Ιταρ Τας ο αριθμός των διαδηλωτών έφθασε τους περίπου 25.000 λίγο πριν τις 13.00 ώρα Ελλάδας. Ωστόσο οι οργανωτές μιλούν για 40.000 άτομα.

Η πλατεία Μπολοτνάγια, όπου οι αρχές επέτρεψαν μια συγκέντρωση 30.000 ανθρώπων, έχει ήδη γεμίσει και εκατοντάδες άνθρωποι συνεχίζουν να φθάνουν, ενώ πολύ μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο κέντρο της πόλης.


Υπάρχουν αναφορές ότι αστυνομικοί προσπαθούν να αποτρέψουν τους ανθρώπους να φτάσουν στην πλατεία προειδοποιώντας ότι μπορεί να καταρρεύσει γέφυρα την οποία πρέπει να διασχίσουν.

Υπεύθυνος Υγείας της κυβέρνησης είχε προ ημερών προειδοποιήσει ότι με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν η συμμετοχή στις διαδηλώσεις λόγω του συνωστισμού μπορεί να προκαλέσει αρρώστιες

 
"Η νοθειά στις εκλογές έκανε αυτή τη χώρα ένα μεγάλο θέατρο" δήλωσε ο Αλεξάντρερ Τροφίμοφ, ένας από τους διαδηλωτές σε ανταποκριτή ξένου πρακτορείου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
onalert.gr