Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Σίμος Κεδίκογλου: «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να φύγει, είμαστε διαφορετικοί»


Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011 

Σίμος Κεδίκογλου: «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να φύγει, είμαστε διαφορετικοί»

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Σίμος Κεδίκογλου, βουλευτής Ευβοίας, τομεάρχης ΜΜΕ της Ν.Δ, κάνοντας λόγο για εθνικά καταστροφικές επιλογές, που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Ελλάδας και τονίζοντας ότι: «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να φύγει, γιατί δεν έχουν θέση ούτε εντός, ούτε εκτός της χώρας και το μόνο που έχουν να παρουσιάσουν είναι εικόνα διάλυσης».
Μιλώντας σε εκδήλωση της Τοπικής Οργάνωσης Αγρινίου της Νέας Δημοκρατίας, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, ο Σίμος Κεδίκογλου εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, επισημαίνοντας, ότι εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία με στόχο την απεμπόληση της εθνικής κυριαρχίας και την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης.
«Πρώτη, όπως είπε, αποστολή τους ήταν να ακυρώσουν τις ελληνορωσικές ενεργειακές συμφωνίες και η δεύτερη να αφήσουν να χαθεί πολύτιμος χρόνος και ευκαιρίες, προκειμένου να βρεθεί η Ελλάδα δεμένη πισθάγκωνα. Αυτό αποδεικνύεται και από την απόφασή τους να αρνηθούν την οικονομική βοήθεια από τη Ρωσία και την Κίνα, αλλά και από τη μη έγκαιρη αξιοποίηση του δανείου των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ που είχε εξασφαλίσει ο κ. Παπαθανασίου».
Ανεξήγητη χαρακτήρισε, επίσης, την τακτική της κυβέρνησης και εθνικά επιζήμια, φέρνοντας ως παράδειγμα, μεταξύ άλλων, την περίπτωση της μη απάντησης στο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για τον ΟΣΕ από τους ρωσικούς σιδηροδρόμους, παρά το γεγονός ότι θα υπάρξουν πολλαπλά οφέλη.
Ιδιαίτερα τόνισε ότι η Ν.Δ θα επαναπροσδιορίσει τη θέση της χώρας σε ό, τι αφορά την εξωτερική της πολιτική, υπενθυμίζοντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε πως όταν γίνει πρωθυπουργός θα αναπτύξει και πάλι τις σχέσεις με τη Ρωσία και την Κίνα
Επεσήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να ξαναδώσει τη χαμένη ελπίδα, προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον και χτυπώντας τη ρίζα της κακοδαιμονίας στην Ελλάδα, που είναι η συρρίκνωση της παραγωγικής μας βάσης, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι πλέον σε θέση να θρέψει τον πληθυσμό της.
Σε άλλο σημείο της ομιλία του τόνισε, ότι οι δύο βασικοί άξονες του προγράμματος που έχει παρουσιάσει η Νέα Δημοκρατία κινούνται στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των εξαγωγών και ταυτόχρονα της προσέλκυσης επενδύσεων για να αντιμετωπιστεί το γεγονός η Ελλάδα να καταναλώνει περισσότερα απ’ όσα παράγει και να εισάγει πιο πολλά απ’ όσα εξάγει.
Μιλώντας για τις διαφορές ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία ο Σίμος Κεδίκογλου έφερε ως παράδειγμα τα όσα συμβαίνουν στον τομέα της αρμοδιότητάς του, στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, όπου το ΠΑΣΟΚ αποφασίζει την απαξίωση περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού κράτους και την ίδια στιγμή γίνεται μία πρωτοφανής διασπάθιση δημόσιας περιουσίας από τη διοίκηση της ΕΡΤ, την οποία τοποθέτησε το ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να έχει διαταχθεί για την υπόθεση ανάληψης μετάδοσης των αγώνων του Champions League από την ΕΡΤ εισαγγελική έρευνα μετά και τις μηνυτήριες αναφορές που ο ίδιος κατέθεσε.
«Η Νέα Δημοκρατία βλέπει τη δημόσια τηλεόραση -τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου- σαν αναπτυξιακό εργαλείο, που μπορεί να συμβάλλει στην εσωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας». Όσον αφορά στην παράνομη ακύρωση της συμφωνίας με τη France Telecom από τη σημερινή διοίκηση για τη μεταφορά και διανομή του δορυφορικού προγράμματος της ΕΡΤ επεσήμανε, πόσο επιζήμια είναι η μη αξιοποίηση των τεσσάρων δορυφορικών καναλιών, λέγοντας: «σκεφτείτε πόσο χρήσιμο θα ήταν για την ελληνική οικονομία σήμερα να υπήρχε πρόγραμμα δορυφορικό για την παρουσίαση των επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα, για την προώθηση των εξαγωγών των ελληνικών προϊόντων , ένα τουριστικό και ένα πολιτιστικό. Αυτά τα χρήσιμα εργαλεία τα απεμπολήσαμε και το ποιος ωφελείται από τη συρρίκνωση της δημόσιας τηλεόρασης φαίνεται από τα χαμόγελα συγκεκριμένων εκδοτών στη συνάντησή τους με τον κ. Παπανδρέου»».

Καταλήγοντας ο Σίμος Κεδίκογλου υπογράμμισε, ότι δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ξαναγίνουν τα λάθη του παρελθόντος και ζήτησε να δώσουν ενωμένοι τον αγώνα για το καλό της Ελλάδας, εφαρμόζοντας το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, έχοντας συναίσθηση των ευθυνών και της κρισιμότητας της κατάστασης.