Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Πρόστιμο-μαμούθ στην ΚΑΡΦΟΥΡ για σοβαρές παραβάσεις υγιεινής


Πρόστιμο-μαμούθ στην ΚΑΡΦΟΥΡ για σοβαρές παραβάσεις υγιεινής
Πρόστιμα συνολικού ύψους 789.500 ευρώ, επέβαλε ο ΕΦΕΤ σε 101 επιχειρήσεις τροφίμων, οι οποίες κατείχαν τρόφιμα μη κανονικά, νοθευμένα, μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση ή μη συμμορφούμενα στις προδιαγραφές καταλληλότητας και κανονικότητας. Επίσης, σε κάποιες από αυτές, παρατηρήθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές διατάξεις.
Οι έλεγχοι που διενεργεί ο ΕΦΕΤ σε επιχειρήσεις τροφίμων, τόσο σε προληπτικό επίπεδο όσο και ύστερα από καταγγελίες καταναλωτών, συνεχίζονται εντατικά, αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Ο ΕΦΕΤ καλεί τις επιχειρήσεις να τηρούν την κείμενη νομοθεσία όσον αφορά την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων.
Από τα παραπάνω πρόστιμα, το μεγαλύτερο επιβλήθηκε στην εταιρεία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ και ήταν ύψους 220.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ γιοα το πρόστιμο αυτό αναφέρει τα εξής:
“Πρόστιμο € 220.000 στην ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. και διακριτικό τίτλο CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. (υπεραγορά τροφίμων), που εδρεύει στην οδό Κανάρη 9 στην Αθήνα, διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στην κεντρική αποθήκη της εταιρίας, στη θέση Γιαλός Σπάτων Αττικής, έλεγχος ο οποίος ήταν ο τρίτος κατά σειρά, διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:
- ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με την υποδομή της επιχείρησης
- ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων
- ανεπαρκής εφαρμογή του συστήματος αυτοελέγχου HACCP.”newpost.gr