Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Mήνυμα του Υπουργού Εσωτερικών Γ.Ν. Ραγκούση για το νέο ξεκίνημα της αυτοδιοίκησης

Mήνυμα του Υπουργού Εσωτερικών Γ.Ν. Ραγκούση για το νέο ξεκίνημα της αυτοδιοίκησης
Αγαπητές φίλες και φίλοι,   
                                                 
Από σήμερα, η  Ελλάδα «βάζει μπρος» μια μεγάλη προοδευτική μεταρρύθμιση, τη Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης. Μετά την ψήφιση του Καλλικράτη, και την οργάνωση για πρώτη φορά εκλογών για 13 Περιφερειάρχες και 325 δημάρχους ολοκληρώθηκε ένα μεγάλο προπαρασκευαστικό έργο σ’ ένα, αναγκαστικά,  πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Είμαστε έτοιμοι: υπεγράφησαν 21 Προεδρικά Διατάγματα, εκδόθηκαν 30 Υπουργικές Αποφάσεις, ολοκληρώθηκαν 4.500 μετατάξεις προσωπικού, υλοποιήθηκαν 260 έργα ενοποίησης των λειτουργικών συστημάτων, πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο πρόγραμμα επιμόρφωσης αιρετών και υπαλλήλων.

Το νέο ξεκίνημα σηματοδοτείται με την εκλογή την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011 των Προεδρείων των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων καθώς και με την ανάδειξη των μελών της αναβαθμισμένης  Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Εκλέγονται, επίσης, τα προεδρεία των δημοτικών κοινοτήτων οι οποίες, μαζί με τις τοπικές κοινότητες, αναλαμβάνουν σημαντικές  νέες αρμοδιότητες και αποτελούν τα ζωτικά  κύτταρα του νέου δήμου.

Η πολιτεία θα είναι δίπλα σε όλους τους αιρετούς ανεξαιρέτως στο νέο δρόμο που ανοίγεται μπροστά μας, αντιμετωπίζοντας μαζί τις προκλήσεις. Θα είμαστε δίπλα συνεργαζόμενοι με όλους στην κοινή προσπάθεια για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, την ενδυνάμωση της διαφάνειας και της συμμετοχής.

Χρόνια πολλά, χαρούμενο και δημιουργικό το 2011 και Καλή Αρχή!

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Γιάννης Ν. Ραγκούσης