Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Σφοδρές καταιγίδες - Πλημμύρισαν σπίτια, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και δρόμοι

- Σφοδρές καταιγίδες τώρα πλήττουν την Αττική!
- Το Μεσολόγγι πνίγεται
- ΑΡΤΑ: Πλημμύρισαν σπίτια, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και δρόμοι
- Οι υπέυθυνοι δεν φρόντισαν να θέσουν σε λειτουργία το αντλιοστάσιο της Βίγλας
- 47 κλήσεις στην Π.Υ.Ναυπάκτου

Η ΕΜΥ, έχει εκδώσει από την Πέμπτη ένα έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού και επιβεβαιώνεται, αφού εδώ και λίγη ώρα δυνατές βροχές και καταιγίδες σημειώνονται σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Οι οδηγοί έχουν αναμμένα τα φώτα των αυτοκινήτων τους, ενώ σε πολλούς κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας έχει δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα εξαιτίας των καταιγίδων.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται  επί ποδός, αφού εκτός της Αττικής, υπάρχουν πολλά προβλήματα σε αρκετές περιοχές της Περιφέρειας.
ΑΡΤΑ: Πλημμύρισαν σπίτια, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και δρόμοι
Σύμφωνα με το epirusgate κοιμόντουσαν όλη νύχτα σαν πουλάκια οι υπεύθυνοι και δεν πήραν μυρωδιά, ούτε και φυσικά έλαβαν υπόψη τους τα αλλεπάλληλα δελτία έκτακτων καιρικών φαινομένων που μιλούσαν για σφοδρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Και έτσι δεν φρόντισαν να θέσουν σε λειτουργία το αντλιοστάσιο της Βίγλας με συνέπεια στην πεδιάδα της Άρτας να πλημμυρίσουν για ακόμη μια φορά σπίτια, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, δρόμοι και...
χωράφια όπου αυτή την περίοδο γίνεται η συγκομιδή των ακτινιδίων.Το νερό έχει σκεπάσει γέφυρες, αυλές, γήπεδα και ότι άλλο υπάρχει κοντά στον Αμβρακικό. Ευτυχώς ξημέρωσε και οι κάτοικοι αγανακτισμένοι «ξύπνησαν» τους αρμόδιους ώστε να θέσουν σε λειτουργία τις τουρμπίνες του αντλιοστασίου ώστε να παροχετευθούν τα νερά που έχουν εγκλωβιστεί στα χαμηλότερα σημεία της πεδιάδας.Η καταιγίδα συνεχίζεται και φυσικά τα νερά- όπως δείχνουν και οι σχετικές φωτογραφίες- κυκλοφορούν ανενόχλητα… ανάμεσα μας. Σιγά η πατρίδα κοιμάται…
47 κλήσεις στην Π.Υ.Ναυπάκτου
Επικοινωνία που είχε το Nafpaktianews με τον αντιδήμαρχο κ.Κοτρωνιά σχετικά με την κατάσταση που βρίσκεται ο Ορεινός όγκος του δήμου,μας ανέφερε,ότι δεν υπάρχουν προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή μας,με εξαίρεση μια μικρή κατάπτωση στην περιοχή του Καταφυγίου.
Ολόκληρο το ορεινό οδικό δίκτυο του δήμου είναι λειτουργικό και προσβάσιμο,ενώ δεν παρατηρήθηκαν επιπλέον προβλήματα στην περιοχή της Κλεπάς και της Περίστας.
Μετρά  τις πληγές της η Ναυπακτία 
Όσο αφορά τώρα το πεδινό και παράκτιο τμήμα του δήμου,εδώ είναι που οι περιοχές αυτές δέχθηκαν τον σημαντικότερο όγκο της βροχής με δεκάδες πλημμυρισμένες οικίες,υπόγεια και απεγκλωβισμούς πολιτών σε Ναύπακτο,περιοχή Παλαιοπαναγιάς και Πλατανίτη,Κ.Βασιλικής και Αντιρρίου και την Πυροσβεστική υπηρεσία να επεμβαίνει μέχρι τώρα στις 11.55 σε 47 περιπτώσεις.
Οι χείμαρροι Βαριά και Σκας δοκιμάστηκαν φτάνοντας στα οριά τους,πλημμύρισαν χωράφια,αγροτικοί δρόμοι και περιουσίες,για μια ακόμη φορά η παραλιακή της Ψανής θύμιζε Βενετία,όπως και η οδός Καλυδόνως,απροσπέλαστοι για πεζούς επίσης οι κεντρικοί δρόμοι

Το Μεσολόγγι πνίγεται…

Παρόλο που κόπασε η μπόρα το Μεσολόγγι πνίγεταισ ύμφωνα με την εφημερίδα ΑΙΧΜΙ καθώς το αντλιοστάσιο απορροής όμβριων που βρίσκεται στην περιοχή έχει υποστεί βλάβη εξαιτίας της διακοπής ρεύματος και έτσι βρίσκεται εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απορροφήσει τον μεγάλο όγκο του νερού.
Επίσης βλάβη έχει υποστεί και το αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ που είναι κοντά στο ΤΕΙ και έτσι τα νερά κατευθύνονται προς την πόλη του Μεσολογγίου. Ο δήμος έστειλε εκσκαφικά μηχανήματα για να δημιουργήσουν ανάχωμα για να αλλάξει η ροή του νερού προς τη θάλασσα.