Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016

«Διψάει» για Έλληνες γιατρούς η Γερμανία!

Μία θέση εργασίας εξασφάλισαν πολλοί νοσηλευτές και γιατροί, σε Νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές της Γερμανίας.
Η ζήτηση Ελλήνων γιατρών στη Γερμανία και τα ευρωπαικά προγράμματα για άνεργους γιατρούς και νοσηλευτές, δημιούργησαν τις προυποθέσεις απορρόφησης των Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό, με προαπαιτούμενο την καλή γνώση της Γερμανικής γλώσσας.


Σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg, η Γερμανία, προσφέρει θέσεις εργασίας στον ιατρικό τομέα λόγω της βασικής έλλειψης που έχει σε γιατρούς. Το πρόβλημα υπογεννητικότητας που αντιμετωπίζει η χώρα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το 44% των Γερμανών γιατρών είναι παραπάνω από 50 χρονών έχουν καταστήσει τη Γερμανία κατάλληλη για τους γιατρούς ανά τον κόσμο.
Από τους 31.000 γιατρούς μετανάστες στη Γερμανία, οι 2.500 είναι Έλληνες, ποσό που μας κατατάσσει στην 2η θέση σε σχέση με τους γιατρούς που έχουν αφήσει τη χώρα τους για να βρουν εκεί ένα καλύτερο μέλλον.

Την διεκπεραίωση των διαδικασιών για την ασφαλή ενημέρωση και μετακίνηση στο εξωτερικό, καθώς και την ορθή εκμάθηση της Γερμανικών σε επίπεδο Β2 ανέλαβε για λογαριασμό των ευρωπαικών προγραμμάτων το ινστιτούτο Γερμανικών «Λουιζάκη»
 
“Με μηδενικές γνώσεις, όσοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα έμαθαν Γερμανικά σε 6 μήνες. Κατόπιν επικοινωνίας Νοσοκομείων της Γερμανίας μαζί μας, νέοι από την Κρήτη και όλη την Ελλάδα εκδήλωσαν ενδιαφέρον και τελικά συμμετείχαν στο online πρόγραμμα”.
allesgr.de