Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

Γιώργος Μαυρίδης:είμαι εγγονός τουρκοσπορου προσφυγα που δεν πιστεύει σε καμία θρησκεία

H προσωπική ανάρτηση στον  λογαριασμό του στο  Facebook του Γιώργου Μαυρίδη και η δική του άποψη για την αντιμετώπιση που έτυχαν τα προσφυγόπουλα στο Ωραιόκαστρο
Διαβάστε την ανάρτηση του Γιώργου Μαυρίδη:

Αυτός είναι ένας δίσκος που σερβιρανε καφέ οι προγονοι μου όταν ζούσαν στην Κωνσταντινουπολη. 
Τον πήραν μαζί τους όταν έφυγαν και ίσως να είναι ένα από τα λίγα πράγματα που κατάφεραν να κουβαλησουν από το σπίτι τους. 
Από την φωτογραφία μπορείς να καταλάβεις ότι λείπουν τα χερουλια,
πουλήθηκαν στην κατοχή για να αγοράσουν φαγητό.
Οι παππούδες μου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο "Φανάρι" μέχρι που ήρθαν πρόσφυγες στην Θεσσαλονίκη το 1922.
Άλλαξαν τα επιθετα για να μην τους φτυνουν στο δρόμο και τους φωνάζουν τουρκοσπορους οι Ελληνες.

Με λίγα λόγια είμαι εγγονός τουρκοσπορου προσφυγα που δεν πιστεύει σε καμία θρησκεία και απλά από θέμα τύχης δεν γεννήθηκα 150 χλμ βοριοτερα για να λέγομαι Βουλγαρος, Αλβανός, Σερβος η Σκοπίανος. 
Καλο θα είναι λοιπόν κάποιοι γονείς εκεί στο Ωραιοκαστρο που μεγαλώνουν παιδία να μην ξεχνανε από που προέρχονται και να παψουν να πιστεύουν ότι είναι γαλαζοαιματοι γιατί το μισό Ωραιοκαστρο είναι κτισμένο από Μικρασιατες και Πόντιους πρόσφυγες. 
Υ. Γ : Σε περίπτωση που κάποιος έχει στο μυαλό του να μου πει ότι τα εδάφη είναι δικά μας και αυτοί τοτε ήταν Ελληνες κτλπ. 
Θέλω να του πω ότι ο Αλέξανδρος έφτασε μέχρι την Ινδία και από όσο ξέρω έχει και κάτι φυλές με ξανθα μαλλιά και γαλαζια ματιά και κάθε φορά που αναφέρεται αυτό είναι με περηφάνια και δοξα οπότε σε οποιοδήποτε εθνικιστικο παραλήρημα να ξέρουν ότι και οι Συρίοι σε Ελληνικά εδάφη ζούσαν. 
Οπότε οχι όπου μας συμφέρει έτσι και όπου δεν μας βολεύει γαργαρα!