Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016

BINTEO - ΤΩΡΑ: Με... κάρα και άλογα η πορεία της ΠΟΕΔΗΝ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι στην δημόσια υγεία, στη Θεσσαλονίκη.
Έξω από το ΥΜΑΘ βρίσκονται αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης (Ιπποκράτειο, ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειο, Γεννηματάς) διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στον τομέα της υγείας.
Μάλιστα, ορισμένοι εξ αυτών κρατούσαν μαύρα μπαλόνια που είχαν πάνω τους κολλημένες μεγάλες φωτογραφίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθό και του αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη, τα οποία ανέγραφαν ''Μαυρογυαλούρος, θα, θα, θα...''.
Οι υγειονομικοί της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ξεκίνησαν από το «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο με κατεύθυνση προς τα Νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, «Γ. Γεννηματάς» και «Άγιος Δημήτριος», μέσω Εγνατίας και θα καταλήξουν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν τα... άλογα που επιστρατεύτηκαν για τη διαμαρτυρία, αλλά και μπαλόνια με τα γεμάτα φαντασία συνθήματα. Χαρακτηριστικά, τρία από αυτά ανέφεραν: "Μαυρογιαλούρος, Θα, θα, θα...", "Το παλικάρι της φακής. Όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω" και "Υπουργός απουσίας, ο Πολάκης ξέρει". Το κάρο συμβολίζει σύμφωνα με τους γιατρούς, τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίες. Οι εργαζόμενοι μεταξύ άλλων κρατάνε πλακάτ με σύριγγα και όρους και φωνάζουν συνθήματα "Το Ταμείον είναι μείον-γάζες, σύριγγες, χαρτί υγείας".
Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ενώθηκαν με διαμαρτυρόμενους από τα ΑΧΕΠΑ και ''Θεαγένειο'' και αυτή την ώρα συναντήθηκαν με εργαζόμενους του ''Γεννηματάς'' επί της οδού Εγνατία, στο ύψος του Σιντριβανίου. Μάλιστα, οι τελευταίοι επέλεξαν και αυτοί έναν ευφάνταστο τρόπο για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση στον τομέα της υγείας, γράφοντας συνθήματα σε μπλουζάκια και απλώνοντάς τα στο δρόμο.
Κλειστό είναι το ρεύμα της Εγνατίας προς δυτικά.
Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: "Πέρα... βρέχει η κυβέρνηση"
Με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τόνισε: "Βρισκόμαστε παραμονή των εγκαινίων της ΔΕΘ, όπου ο πρωθυπουργός πριν δύο χρόνια έσκιζε τα μνημόνια με ένα άρθρο και ένα νόμο. Αντί για τα μνημόνια όμως, "έσκισε" τις συντάξεις και τα κοινωνικά δικαιώματα. Οργανώνουμε το καραβάνι της υγείας, προκειμένου να αναδείξουμε τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας στο δημόσιο τομέα υγείας και να καταδείξουμε ότι θα διεκδικήσουμε με κάθε μέσο ένα καλύτερο αύριο στον τομέα της υγείας στη χώρα μας. Πεθαίνουν οι άνθρωποι αβοήθητοι και η κυβέρνηση... πέρα βρέχει!"

/thestival.gr