Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016

Δράση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τη νόσο Alzhaimer στα Ιωάννινα.

H
 ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ – Ε.Ψ.Ε.Π.
με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Alzheimer
σε συνεργασία με
τη Νευρολογική Κλινική του ΠΓΝ Ιωαννίνων και
τη Μονάδα Ιατρικής Τεχνολογίας και Ευφυών Πληροφοριακών Συστημάτων,               Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,                             
 διοργανώνει δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη Νόσο Alzheimer

το πρωί της Τετάρτης 21 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 10:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. στον ισόγειο χώρο της Περιφέρειας Ηπείρου στα Ιωάννινα.
Στο χώρο θα βρίσκονται ειδικοί επιστήμονες της Ε.Ψ.Ε.Π. οι οποίοι θα ενημερώσουν το κοινό και τους περιθάλποντες (φροντιστές) για τους παράγοντες κινδύνου και τους τρόπους πρόληψης και φροντίδας της Νόσου Alzheimer.
Ταυτόχρονα, θα εφαρμοστεί δωρεάν τέστ ανίχνευσης προβλημάτων μνήμης και άνοιας σε άτομα άνω των 60 ετών στο πλαίσιο επιδημιολογικής μελέτης που είναι σε εξέλιξη ενταγμένη στο Διασυνοριακό Έργο (INTERREG Greece – Albania IPA Cross-Border Programme 2007-2013) με τίτλο «ALZCARE - Σύστημα Διαχείρισης Άνοιας και Υποστήριξης Ασθενών» που υλοποιείται από τη Νευρολογική Κλινική του ΠΓΝ Ιωαννίνων και τη Μονάδα Ιατρικής Τεχνολογίας και Ευφυών Πληροφοριακών Συστημάτων, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με δράση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται τις εργάσιμες ημέρες από τις 09:00 π.μ. μέχρι τις 14:00 μ.μ., στο τηλέφωνο 26510-39820.