Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016

Σκορπούν το θάνατο με ποτά μπόμπες - κατασχέθηκαν -4.536- φιάλες αλκοολούχων ποτών

Το εργοστάσιο της “μπόμπας”

Το παράνομο εργοστάσιο στη Βουλγαρία που εισάγει στην χώρα μας “επώνυμα” αλκοολούχα ποτά “μπόμπες”, τα οποία προκαλούν μέχρι και τύφλωση όπως έγινε πρόσφατα στη Ζάκυνθο με μια 20χρονη Βρετανίδα τουρίστρια, προσπαθεί να αποκαλύψει η ΕΛ.ΑΣ, με συστηματικούς ελέγχους και έρευνες.
Το καλοκαίρι το Πανελλήνιο συγκλονίζονταν από την είδηση για την τύφλωση μιας 20χρονης τουρίστριας από την Βρετανία, η οποία έκανε διακοπές στην Ζάκυνθο και βέβαια σε ένα πάρτυ κατανάλωσε ποτά “μπόμπες” με αποτέλεσμα η νεαρή να χάσει το φως της.
Η υπόθεση αυτή απεδειξε με το πλέον οδυνηρό τρόπο, πως πολλά νυχτερινά καταστήματα διασκεδάσεις, κλαμπ - μπαρ στην Αθήνα, τα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως στις τουριστικές περιοχές, σερβίρουν στους πελάτες τους ποτά “μπόμπες”, προερχόμενα σε ποσοστό 70% από την Βουλγαρία και κυρίως από ένα παράνομο εργοστάσιο κοντά στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
Όπως απεδείχθη το καλοκαίρι, έπειτα από την εξάρθρωση της δαιδαλώδους σπείρας από την Οικονομική Αστυνομία, πολλοί επαγγελματίες της νύχτας έχουν δίαυλο επικοινωνίας με το κύκλωμα στην Βουλγαρία, μειώνοντας έτσι στο ελάχιστο το κόστος της αγοράς των ποτών που σερβίρουν, με αποτέλεσμα το μεγάλο και αφορολόγητο κέρδος και βέβαια την ζημια που προκαλούν στην υγεία των πελατών τους.


Ήδη η Ασφάλεια σε συνεργασία με Βούλγαρους συναδέλφους τους, προσπαθούν να εντοπίσουν αυτό το εργοστάσιο προκειμένου να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου οι υπεύθυνοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ΕΛ.ΑΣ έχουν σταλεί στην Βουλγάρικη Αστυνομία, οι φωτογραφίες των συμπατριωτών τους που συνελήφθησαν το καλοκαίρι, προκειμένου να διαπιστωθούν οι επαφές τους και κυρίως από που προμηθεύονταν τα ποτά “μπόμπες”, τα οποία στη συνέχεια διοχέτευαν στην εγχώρια αγορά.
“Πρόκειται για ένα κύκλωμα που λειτουργεί στα πρότυπα της μαφίας των ναρκωτικών, με εταιρείες “βιτρίνα” και πυρήνες που ο ένας δεν γνωρίζει την ύπαρξη του άλλου, ώστε να διασφαλίζουν πως η αλυσίδα θα μείνει αδιάσπαστη στην περίπτωση που “σπάσει” ένας κρίκος”, λέει με νόημα στο “Newsit.gr” αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.

H ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός για παράνομη εισαγωγή και διακίνηση λαθραίων αλκοολούχων ποτών και κροτίδων
Κατασχέθηκαν -4.536- φιάλες αλκοολούχων ποτών και -6.750- κροτίδες
Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 9-9-2016 στο Περιστέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, ένας 26χρονος ημεδαπός για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και του Νόμου περί φωτοβολίδων.
Συγκεκριμένα και όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 26χρονος μέσω των δύο (2) καταστημάτων γενικού εμπορίου χονδρικής που διατηρούσε στην περιοχή του Περιστερίου, διένειμε παράνομα στην εγχώρια λιανική αγορά, επώνυμα οινοπνευματώδη ποτά που εισάγονται λαθραία από γειτονική χώρα, με συνέπεια το Κράτος να έχει σημαντική απώλεια σε τέλη και και δασμούς.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε σε δύο (2) καταστήματα γενικού εμπορίου και μία (1) αποθήκη στην περιοχή του Περιστερίου, ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν -4.536- φιάλες αλκοολούχων ποτών και -6.750- κροτίδες.
Επιπρόσθετα, εστάλησαν δείγματα από τις κατασχεθείσες φιάλες ποτών, στο Γενικό Χημείο του Κράτους, προκειμένου να εξετασθεί η νόθευσή τους ή μη.
Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.