Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

LIVE - Μακελειό στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης - 28 πολίτες έχασαν τη ζωή τους απο τρομοκρατική επίθεση

Η Στιγμή της Έκρηξης στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης καταγεγραμμένη από Ερασιτεχνικό Βίντεο


Δύο βομβιστές αυτοκτονίας ανατινάχθηκαν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο.
Οι ύποπτοι πυροδότησαν τα εκρηκτικά πριν περάσουν από τον έλεγχο στο μηχάνημα x- ray του αεροδρομίου.

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για 40 τραυματίες Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο κρατικό νοσοκομείο Bakırköy.
Την ίδια ώρα πτήσεις που κατευθύνονταν προς το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης άλλαξαν πορεία προς άλλα αεροδρόμια, γνωστοποίησε αξιωματούχος του αεροδρομίου. Τα αεροσκάφη θα μπορούν να προσγειώνονται στο αεροδρόμιο Ατατούρκ μέχρι τις 00.10 ώρα Ελλάδας, ενώ όλες οι απογειώσεις έχουν ήδη ματαιωθεί.
Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν πως οι δύο εκρήξεις συγκλόνισαν τον τερματικό σταθμό των πτήσεων εξωτερικού προκαλώντας πανικό μεταξύ των επιβατών. «Ήταν πολύ ισχυρή η έκρηξη, όλοι άρχισαν να τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Türk.


Οι πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των τραυματιών αλλά και των νεκρών, που ενδεχομένως να υπάρχουν από τις φονικές εκρήξεις, παραμένει άγνωστος, καθώς επικρατεί το απόλυτο χάος.Σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική Sabah, Τούρκοι αξιωματούχοι κάνουν επισήμως λόγο για πολλούς τραυματίες. Μάρτυρες της επίθεσης αναφέρουν ότι οι πυροβολισμοί ακούστηκαν από το πάρκινγκ του αεροδρομίου και, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες της επίθεσης και επιχείρησαν να τους εξουδετερώσουν πριν ενεργοποιήσουν τα εκρηκτικά.
Καρέ καρέ οι εκρήξεις στο αεροδρόμιο Ατατούρκcnnturk.com. hurriyetdailynews.com/