Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

Ενημερωτική ημερίδα από τον ΑΙΧΜΕΑ για το νέο φορολογικό (video)

"Τα μέτρα της συμφωνίας και η νέα φορολογία των αγροτών" ήταν το θέμα ημερίδας που διοργάνωσε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ την Τρίτη  10-11 στη Λιβαδειά στο συνεδριακό Κέντρο Χρήστος Παλαιολόγος.

Στο πλαίσιο των δράσεων που αναπτύσσει ο συνεταιρισμός μας για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των συναδέλφων αγροτών της περιοχής μας, ανέλαβε μία ακόμη πρωτοβουλία σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο, προκειμένου να υπάρξει πρωτογενής και ορθή ενημέρωση των παραγωγών μας.

Κεντρικός ομιλητής στην ημερίδα ήταν ο ορκωτός ελεγκτής Κωνσταντίνος Νιφορόπουλος εξειδικευμένος σε θέματα αγροτικής φορολογικής νομοθεσίας.

Κοινή διαπίστωση ομιλητών και παρευρισκομένων εκπροσώπων αγροτών και φορέων από τη Στερεά Ελλάδα ήταν πως αν εφαρμοστούν τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση  θα σημάνει και το τέλος του Έλληνα αγρότη.

Ο Κώστας Νιφορόπουλος ενημέρωσε για τα μέχρι στιγμής δεδομένα και αυτά είναι:
Αιχμέας
 Φορολογία με το σύστημα έσοδα μείον έξοδα.
 Δεν έχει κριθεί η τύχη του αφορολόγητου των 12.000 ευρώ στις επιδοτήσεις.
 Έχει ψηφιστεί για το έτος 2015 φορολογικός συντελεστής 13%, για το έτος 2016 αύξηση  στο 20% και από το 2017 στο 26%.
 Υπάρχει αύξηση της προκαταβολής φόρου για το επόμενο έτος στο 75% και από το 2016    στο 100%.
Δεν έχει ανακοινωθεί το πόρισμα και οι προτάσεις για την φορολογία των  αγροτών της ειδικής επιτροπής που έχει συστήσει το υπουργείο Αγροτικής  Ανάπτυξης.

Ο κος Νιφορόπουλος υποβάθμισε τις προσδοκίες του υπουργείου και σημείωσε οτι είναι δύσκολο, τόσο να βρεθούν ισοδύναμα που θα καλύψουν το δημοσιονομικό κενό όσο και να προστατευτούν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες μέσω της κατηγοριοποίησης των συντελεστών φορολόγησης που επιχειρεί η κυβέρνηση.

"Αν εφαρμοστούν τα μέτρα που θέλει η κυβέρνηση ένας αγρότης που έχει εισόδημα περίπου 10.000 ευρώ (και αυτό αφορά περίπου 500.000 αγρότες) το 2017 δεν θα του μένει ούτε ένα ευρώ για να επιβιώσει η οικογένεια του και θα πρέπει να έχει και άλλους πόρους για καταφέρει να πληρώσει τον ΟΓΑ και τις προκαταβολές", είπε ο πρόεδρος του ΑΣ ΑΙΧΜΕΑ και αναπληρωτής πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Γιώργος Ανέστης.

 "Μπροστά σε αυτή την κατάσταση πραγματοποιήσαμε αυτή την ημερίδα για να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση, να δούμε στη συνέχεια τι μπορούμε να κάνουμε και μέσα από τα συλλογικά μας όργανα να προσπαθήσουμε να πείσουμε την κυβέρνηση και να της δώσουμε δύναμη μέσα από διάφορες παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις για να αλλάξει αυτή τη φορολογική πολιτική που αν εφαρμοστεί τότε πραγματικά θα σημάνει το τέλος της ελληνικής γεωργίας” τόνισε ο Γιώργος Ανέστης  υπογραμμίζοντας πως η γεωργία μπορεί να γίνει το εργαλείο για την επανεκκίνηση της οικονομίας".
Με εκτίμηση,
Α.Σ. ΑΙΧΜΕΑΣ


Διπλάσια και τριπλάσια η φορολογία του 3ου... από LAMIASTARGR