Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

Οι αγρότες γέμισαν το κέντρο της Αθήνας για το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο

Κλειστοί οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος, με πάνω από 8.000 αγρότες στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και λεωφορεία να καταφθάνουν από ολόκληρη την Ελλάδα.
Στην πλατεία Συντάγματος έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς σήμερα το πρωί, γεωργοί και κτηνοτρόφοι από όλη την Ελλάδα, διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο φορολόγησής τους αλλά και τις αλλαγές που επίκεινται στο ασφαλιστικό.

Το παναγροτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί μετά τις 11 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, ενώ αντιπροσωπεία των αγροτών πρόκειται να επιδώσει ψήφισμα στο υπουργείο Οικονομικών και στη Βουλή.

Κλειστές αυτή την ώρα η Βασιλίσσης Σοφίας και η Αμαλίας στο ύψος της Βουλής.

Στο συλλαλητήριο των αγροτών παίρνουν μέρος επίσης η Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών, η προσυγκέντρωση των ξεκίνησε στις 9 το πρωί στην Πλατεία Βάθη έξω από το κτίριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στην Πλατεία Κάνιγγος στις 10 το πρωί.

Νωρίτερα το paseges.gr έγραφε:

τηλ.: 6944708152  e-mail:kinisi@otenet.gr
 
Επί ποδός οι αγρότες για το σημερινό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Κατά εκατοντάδες καταφθάνουν αγρότες από όλες τις περιοχές της χώρας στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από την Βουλή, ανταποκρινόμενοι στο ευρύ κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας των δυνάμεων του πρωτογενούς τομέα, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, στην Αθήνα.

Το "ραντεβού" έχει κλειστεί για τις 11 το πρωί στο Σύνταγμα, αλλά ήδη από νωρίς το πρωί έχουν αρχίσει να καταφθάνουν αγρότες από την Κρήτη, έως την Βόρειο Ελλάδα και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας.

"Αντιστεκόμαστε στη λαίλαπα των μέτρων και δίνουμε μάχη για να επιβιώσουν οι εκμεταλλεύσεις και οι οικογένειές μας, για να υπάρχει αύριο πρωτογενής τομέας στη χώρα μας και για να μην διαλυθεί η ύπαιθρος και η ελληνική περιφέρεια" επισημαίνεται μεταξύ άλλων από την συντονιστική επιτροπή των οργανώσεων των αγροτών και κτηνοτρόφων και αλιέων, η οποία απαρτίζεται: από την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή αγροκτηνοτρόφων και αλιέων, τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας, την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, την ΠΕΝΑ, το Συντονιστικό Όργανο Κρήτης, το Πανελλαδικό Συντονιστικό, την Πρωτοβουλία Αγροτών, την Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών και γενικότερα από αγροτικούς φορείς της Ελλάδας.
Το παναγροτικό συλλαλητήριο αναμένεται να ξεκινήσει στις 11 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος ενώ αντιπροσωπεία των αγροτών πρόκειται να επιδώσει ψήφισμα στο υπουργείο Οικονομικών και στη Βουλή.
 
Στο συλλαλητήριο των αγροτών θα λάβει μέρος επίσης η Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών, η προσυγκέντρωση των οποίων θα γίνει στις 9 το πρωί στην Πλατεία Βάθη έξω από το κτίριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στην Πλατεία Κάνιγγος στις 10 το πρωί.
Εντωμεταξύ παραμένουν τα μπλόκα των αγροτών σε τρία σημεία της Πέλλας, δηλαδή του Μελισσίου, όπου προχθες προχώρησαν σε συμβολικούς αποκλεισμούς του οδοστρώματος, ενώ οι αγρότες σε Μαυροβούνι και Παλαιό Μυλότοπο διατήρησαν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους και στις δύο πλευρές του οδοστρώματος.
paseges.gr/