Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

Την Τετάρτη αναρτώνται τα δικαιώματα και την Παρασκευή οι πληρωμές της ενιαίας ενίσχυσης

«Την Τετάρτη αναρτάται ο πίνακας με τα δικαιώματα, ανά ΑΦΜ, και την Παρασκευή ξεκινάει η πληρωμή της βασικής ενίσχυσης» όπως ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου σε τηλεοπτικά μέσα, σχετικά με την καταβολή των αγροτικών ενισχύσεων.
Επίσης συμπλήρωσε πως οι πληρωμές γίνονται χωρίς καθυστέρηση, παρότι είναι η πρώτη χρονιά της νέας ΚΑΠ, και συνεχίζοντας δήλωσε:

«Μπορούσαμε να πληρώσουμε τέλος Νοεμβρίου το 70% ως προκαταβολή. Επιλέξαμε όμως, αντί να καταβάλλουμε το 70%, να περιμένουμε λίγες μέρες, να μπούμε στο Δεκέμβρη, ώστε να πληρώσουμε, όπως μας επιτρέπει ο κοινοτικός κανονισμός, το 90% της βασικής ενίσχυσης.
Ταυτόχρονα νοικοκυρέψαμε όλες τις παλιές εκκρεμότητες που υπήρχαν ακόμα και από το 2008 και μέχρι τις 15 Δεκέμβρη θα πληρωθούν όλες οι παλιές οφειλές μέχρι και του 2014.

Υπολογίζουμε ότι μέχρι τα μέσα του Δεκέμβρη, θα κατευθυνθούν στην ελληνική περιφέρεια, στους αγρότες, πάνω από 1,2 δις. ευρώ που θα είναι μια ανάσα για όλη την ύπαιθρο, για όλη την οικονομία».