Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ - "Ντου" αγροτών στη Βουλή! Πέταξαν μπουκάλια στον Λαφαζάνη

- Με μια κίνηση που κανείς δεν περίμενε μια μεγάλη ομάδα αγροτών κινήθηκε προς την είσοδο της Βουλής
- Οι αστυνομικοί αιφνιδιάστηκαν, έκαναν χρήση δακρυγόνων και τα επεισόδια γενικεύτηκαν
- Ακολούθησε δεύτερος γύρος επεισοδίων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη
- Περίπου 6.000 αγρότες διαδηλώνουν στο Σύνταγμα

Όλα ξεκίνησαν 15 λεπτά μετά τις 12:00 όταν οι αγρότες κινήθηκαν προς την πλαϊνή πύλη της Βουλής. Οι αστυνομικοί φαίνεται δεν περίμεναν μια τόσο δυναμική κίνηση και άργησαν να αντιδράσουν.
Όταν οι αγρότες μπήκαν στο προαύλιο της Βουλής οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων ενώ απ' την πλευρά των αγροτών εκτοξεύτηκαν μπουκάλια νερού και νεράντζια.
 Οι αστυνομικοί για να αποφευχθεί κατάληψη του χώρου έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων προκαλώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα στο χώρο.

 Οι αγρότες μετά την αντίδραση των αστυνομικών υποχώρησαν από το προαύλιο, ωστόσο ακολούθησε αμέσως μετά ένταση στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Αστυνομικοί και αγρότες έχουν αρκετή απόσταση μεταξύ τους ωστόσο απ' την πλευρά των αγροτών συνεχίζονται οι ρίψεις αντικειμένων με αποτέλεσμα να υπάρχει απάντηση απ' την πλευρά των αστυνομικών απάντηση με συνεχή ρίψη δακρυγόνων.
 Οι δυνάμεις των αστυνομικών άμεσα ενισχύθηκαν με διμοιρίες των ΜΑΤ που ήταν σταθμευμένες σε διπλανά σημεία. Οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε προσαγωγές.
Οι αγρότες νωρίτερα είχαν στραφεί και κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη που πήγε στη συγκέντρωσή τους. Κάποιοι του ζήτησαν να απομακρυνθεί λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν θέλουν πολιτικούς στη συγκέντρωσή τους.
 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
newsit.gr