Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

Διεξήχθη ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Διαμεσολάβησης

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Διαμεσολάβησης με αφορμή το 2ο Διεθνές Συνέδριο Διαμεσολάβησης. Συνολικά συμμετείχαν 54 δικηγόροι – διαμεσολαβητές απ’όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Στον διαγωνισμό αυτόν συμμετείχε και ο δικός μας Κωνσταντίνος Τζίκας (δικηγόρος & διαμεσολαβητής) με την ομάδα του. Η ομάδα του η οποία αποτελείτο από τους δικηγόρους-διαμεσολαβητές Νικόλαο Σιαμάκη και Χρήστο Παπαθεοδώρου επιβραβεύτηκε συνολικά για την παρουσία της στον διαγωνισμό και της απονεμήθηκε το βραβείο καλύτερου Δικηγόρου  – Νομικού Παραστάτη στην Διαμεσολάβηση (2η θέση).

Ο κ. Τζίκας μας είπε μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού τα εξής: «Η εμπειρία που βιώσαμε ήταν μοναδική! Η διαμεσολάβηση ως εναλλακτικός τρόπος επίλυσης των ανθρώπινων διαφορών είναι ένας θεσμός ο οποίος βρίσκεται ήδη στην μεγαλύτερη του ακμή σε πολλές χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο.
Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι επιλέγοντας τον δρόμο της διαμεσολάβησης δύνανται να αποφασίζουν οι ίδιοι για την λύση της διαφοράς που έχουν με κάποιον άλλο χωρίς να χρειάζεται να δαπανήσουν μεγάλο οικονομικό κόστος και χρόνο. Μπορούν να επιλύσουν την διαφορά τους με ένα τρόπο ειρηνικό και όχι με αυτόν τον οποίο έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στις δικαστικές αίθουσες. Επομένως η διαμεσολάβηση είναι μια λύση πολιτισμού και οφείλουμε να πιστέψουμε και να στηρίξουμε όλοι μας τον θεσμό αυτόν».