Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015

Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση χρειάζεται χώρο και χρόνο για να αντισταθμίσει τα μέτρα

Εθιμοτυπική συνάντηση είχαν την Τρίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη και ο Κύπριος ομόλογός της, Νίκος Χριστοδουλίδης.
Κατά τον διάλογο που είχαν πριν από την κατ' ιδίαν συνάντηση τους, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι ένα σημαντικό μέρος της επιτυχίας της κυβέρνησης οφείλεται και στη δουλειά της κυβερνητικής εκπροσώπου, με την κ. Γεροβασίλη να τονίζει ότι: «Παλεύουμε πολύ, οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες, η συγκυρία εξαιρετικά δύσκολη και κυρίως είναι δύσκολα τα προβλήματα που έχουμε μπροστά. Με επιλογές που δεν ήταν στις προθέσεις μας, αλλά υποχρεωθήκαμε να τις κάνουμε». Τόνισε ακόμη ότι «είναι μεγάλο το στοίχημα προκειμένου να δώσουμε χώρο, χρόνο, στην κυβέρνηση, ώστε να μπορέσει να αντισταθμίσει, τα μέτρα».
Ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «όλα θα πάνε καλά», για να προσθέσει ότι βλέποντας πώς ο πρωθυπουργός χειρίστηκε την όλη κατάσταση στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, του δίνει τη δυνατότητα να αισιοδοξεί ότι θα πετύχει η δύσκολη αυτή προσπάθεια. «Εξάλλου ο ελληνισμός δεν είναι συνηθισμένος σε τέτοιου είδους καταστάσεις αλλά είμαι σίγουρος για το θετικό αποτέλεσμα, λαμβάνοντας υπόψιν τον τρόπο με τον οποίο ο πρωθυπουργός χειρίστηκε την κατάσταση πραγμάτων στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», συμπλήρωσε.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «έκανε δύο εξαιρετικές τοποθετήσεις, ανοίγοντας το θέμα». Υπογράμμισε ειδικότερα πως «κατάλαβε όλος ο κόσμος ότι ο πρωθυπουργός έκανε ότι ήταν δυνατόν να χρησιμοποιήσει όλες τις μεθόδους διαπραγμάτευσης, ότι ήταν δυνατόν να συμβεί, ακόμα και το δημοψήφισμα και πραγματικά ο κόσμος εμπιστεύεται ότι υπάρχει ένας πρωθυπουργός και μια κυβέρνηση και ένα σχήμα, το οποίο θα κάνει τα πάντα για το καλύτερο δυνατό». «Είμαι σίγουρος», είπε ο κ. Χριστοδουλίδης.
.iefimerida.gr