Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014

Νίκος Δένδιας - Βγαίνουμε από τη κρίση. Αυτό είναι βέβαιο. Το ερώτημα είναι, τι κάνουμε από εδώ και πέρα;

«Αυτή τη στιγμή η χώρα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, η Πατρίδα μας βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Βγαίνουμε από τη κρίση. Αυτό είναι βέβαιο. Το ερώτημα είναι, τι κάνουμε από εδώ και πέρα; Διότι το ότι βγαίνουμε από τη κρίση μόνο δεν είναι εγγύηση ευημερίας. Είναι απλώς ένα μεγάλο παράθυρο μιας τεράστιας ιστορικής ευκαιρίας.

Εάν ακολουθήσουμε τις ιδεολογικές αρχές της παράταξης, αν γυρίσουμε πίσω στην επιχειρηματικότητα και στην αξιοκρατία, εάν μειώσουμε τις δαπάνες του κράτους και εξορθολογισθούν οι παροχές του, ώστε να μπορέσει ο συνταξιούχος να αμείβεται με όποιο ποσό πρέπει σύμφωνα με τον κόπο της ζωής του, εάν μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα πολιτικό σύστημα υγιές, όπως πρέπει και αξίζει στους Έλληνες πολίτες, χωρίς σπατάλες και χωρίς διαφθορά, εάν κυρίως επιτρέψουμε στους νέους ανθρώπους να ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο αξιοκρατίας και εθνικής υπερηφάνειας, τότε θα πάμε μπροστά

. Αν όμως, ξεγελαστούμε και νομίζουμε ότι μπορούμε να γυρίσουμε πίσω, εκεί που το ΠΑΣΟΚ βρισκόταν τη δεκαετία του ’80, σε μία εποχή άκρατου λαϊκισμού, ατέλειωτων παροχών χωρίς όριο και χωρίς καμία αξιοκρατία, μεγέθυνσης του δημόσιου τομέα, υπέρμετρης αύξησης της φορολογίας, τότε να ξέρετε ότι η Ελλάδα θα γυρίσει πίσω από εκεί που ξεκινήσαμε, στην αρχή της κρίσης. Όχι στο τέλος και στην ελπίδα ενός καλύτερου αύριο».

(Από την ομιλία για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο).