Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ - η εντυπωσιακή άσκηση «Λεωνίδας ο Ρόδιος»

"Είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια πολύ εντυπωσιακή άσκηση που εκτελέστηκε κάτω από ρεαλιστικές συνθήκες προκειμένου να εκτιμηθεί η δυνατότητα των τμημάτων, που συμμετείχαν σε αυτή.

Διαπιστώσαμε όλοι ότι όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και οι έφεδροι διαθέτουν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση την οποία εφαρμόζουν στην πράξη, χαρίζοντας αυτοπεποίθηση και σιγουριά στον ελληνικό λαό.

Ονομάζεται η άσκηση «Λεωνίδας ο Ρόδιος» προς τιμήν του Ολυμπιονίκη που κατάφερε να νικήσει στο στάδιο, στο δίαυλο και στον οπλίτη δρόμο σε μία μέρα.

Και αυτό τον άθλο ο Λεωνίδας ο Ρόδιος τον πέτυχε όχι μόνο σε μία αλλά σε 4 διοργανώσεις των Ολυμπίων κατά το 2ο αιώνα π.Χ. και είναι ένα πρωτοφανές κατόρθωμα εκείνη την εποχή αλλά και κάθε εποχή.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της σημερινής άσκησης συνδυάζεται με αυτό το συμβολισμό. Παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία, στην οποία αναφέρθηκε προηγουμένως και ο Στρατηγός, οι Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν την βούληση, το ηθικό, την ισχύ να πραγματοποιήσουν οποιοδήποτε άθλο απαιτεί η ασφάλεια της χώρας".

Δήλωση μετά το πέρας της άσκησης "Λεωνίδας ο Ρόδιος" στη Ρόδο