Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

Επίσκεψη του Γαλλικού σχολείου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο

Αντιπροσωπεία του Γαλλικού Καθολικού Δομινικανικού Σχολείου της πόλης Ουλάν ( προάστιο της Λυών)  που αποτελούνταν από το διευθυντή, αντιπροσωπεία καθηγητών, μαθητών και γονιών επισκέφθηκε σήμερα το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.
Τους υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κος  Μεσσαλάς και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας κος  Εξαρχόπουλος  οι οποίοι και τους ξενάγησαν στους χώρους του Λάτσειου (αίθουσα Δ.Σ., Πινακοθήκη, Γραφείο Δημάρχου κ.λ.π.)
Ιδρυτής του σχολείου υπήρξε ο Henri Didon, εμπνευστής της φράσης " Citius, Altius, Fortius"( ταχύτερα, ψηλότερα, δυνατότερα) και προσωπικός φίλος του PIERRE DE COUBERTIN.  Ο Henri Didon πριν από 120 χρόνια , το 1894, επισκέφθηκε την Ολυμπία και τον Πύργο και μάλιστα κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην πόλη μας έμεινε εντυπωσιασμένος από την οικονομική ζωντάνια της πόλης, λόγω του εμπορίου της σταφίδας. Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στην διεξαγωγή μαθητικών αγώνων εκείνη την εποχή και στην πολύβουη κεντρική πλατεία του Πύργου στην οποία και διέμενε στο μοναδικό ξενοδοχείο της ευρύτερης περιοχής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εμπνευστής  και μέλος της αποστολής που επισκέφθηκε την περιοχή μας είναι η Πυργιώτισσα καθηγήτρια του σχολείου κα Γιαννοπούλου, η οποία συγκινημένη επέστρεψε στην γενέτειρά της.