Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014

Γιάννης Μιχελάκης - «Στόχος τώρα η επίλυση των καθημερινών προβλημάτων του πολίτη»

Έμφαση στο μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες με τη ψήφο τους στις πρόσφατες εκλογές έδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και τους δημοσιογράφους Λάμπρο Καλαρρύτη και Γιάννη Αργυρό.
Η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και που έχει ως στόχο να βγει η χώρα από την κρίση δεν πρέπει να ανακοπεί. Πρέπει να συνεχιστεί με προτεραιότητα τις πολιτικές εκείνες που θα δώσουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα του πολίτη τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών.
Σε ερώτηση για τον επικείμενο ανασχηματισμό ο κ. Μιχελάκης επεσήμανε ότι το ζητούμενο δεν είναι τα πρόσωπα αλλά το να μπορέσει η κυβέρνηση να ικανοποιήσει το αίτημα της κοινωνίας που δεν είναι άλλο από την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.Ο Υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε και στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή τονίζοντας:

«Υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε αυτή η Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η αριθμητική της Βουλής το επιτρέπει.»
Οι θυσίες του ελληνικού λαού φαίνεται πως πιάνουν τόπο επεσήμανε ο Υπουργός Εσωτερικών χαρακτηρίζοντας ως το μεγαλύτερο επίτευγμα της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά την πολιτική σταθερότητα.
«Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά με το ΠΑΣΟΚ εδώ και δύο χρόνια και με τη ΔΗΜΑΡ τον πρώτο χρόνο, πέτυχαν πολύ σημαντικά πράγματα στην οικονομία.
Η πιο σημαντική επιτυχία όμως ήταν η επίτευξη πολιτικής σταθερότητας που επέτρεψε στο να πετύχουμε σημαντικούς μακροοικονομικούς στόχους ώστε να μπορούμε σήμερα  να δώσουμε λύσεις στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες οι οποίοι μπορούν να βλέπουν ότι επιτέλους οι θυσίες τους έχουν πιάσει τόπο.
Αυτό για να συνεχιστεί απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ομαλότητα.
Η κριτική είναι θεμιτή και η άσκηση αντιπολίτευσης πρέπει να είναι εποικοδομητική. Να μην είναι στείρα αλλά να συνοδεύεται από προτάσεις.
Για το καλό αυτής της χώρας θα πρέπει να σταματήσουν κάποιοι να πριονίζουν το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε όλοι.» κατέληξε ο Υπουργός Εσωτερικών.