Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014

Ημερίδες για τη ψυχική και σωματική υγεία διοργανώνει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας

Το επίκαιρο θέμα « νέοι και διαδίκτυο » θα αναπτύξει η ψυχολόγος της Αστυνομίας στην περιοχής μας

Σήμερα και αύριο, 28 και 29 Μαΐου, στις 18:00 το απόγευμα, στην Αγορά Αργύρη στην Πάτρα, θα πραγματοποιηθούν ημερίδες με θέματα τη σωματική και ψυχική υγεία.

Πιο συγκεκριμένα το ζήτημα της σωματικής υγείας θα προσεγγίσουν σήμερα, με εισηγήσεις τους Ιατροί, Οδοντίατροι, Διατροφολόγοι - Διαιτολόγοι, Φυσιοθεραπευτές και Νοσηλευτές, ενώ τη επόμενη μέρα οι πτυχές της ψυχικές υγείας θα αναπτυχθούν, με επιστημονικές προσεγγίσεις, Ψυχολόγων, Κοινωνικών Λειτουργών, Εκπαιδευτικών και Σχολικών Συμβούλων.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας με τη στήριξη της Αντιδημαρχίας Παιδείας Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Πατρέων, του Γραφείου Σχολικών Συμβούλων της 3ης και 6ης Περιφέρειας Π.Ε. Αχαΐας, του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Πατρών «Καραμανδάνειο», της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, της 6η Υγειονομικής Περιφέρειας Αχαΐας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Οδοντιατρικού συλλόγου Πατρών.

Η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στηρίζοντας έμπρακτα την αξιέπαινη προσπάθεια του Τμήματος Αγωγής Υγείας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση για συμμέτοχη της στις ημερίδες και για το σκοπό αυτό η Ψυχολόγος του Σώματος στην περιοχή μας, Υπαστυνόμος Α΄ ΧΑΣΑΠΗ Θεοδώρα, θα αναπτύξει τη δεύτερη ημέρα των εργασιών το επίκαιρο ζήτημα « Νέοι και Διαδίκτυο ».

Η είσοδος των πολιτών στις ημερίδες είναι ελεύθερη, ενώ μετά τις επιστημονικές προσεγγίσεις των εισηγητών θα ακολουθήσει συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και αξιολόγηση των συμπερασμάτων.

Υπογραμμίζεται ότι η Αστυνομία στη Δυτική Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αρωγός και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, συνεργαζόμενη με όλους τους Φορείς της περιοχής μας, για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.