Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Τουλάχιστον 46 σκοτώθηκαν απο τον ισχυρό σεισμό

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών έπληξε τη νοτιοδυτική επαρχία του Μπαλουχιστάν, την Τρίτη, σκοτώνοντας τουλάχιστον 46 ανθρώπους, δήλωσαν αξιωματούχοι.
Εκπρόσωπος Frontier Corps (FC) Khan Wasey έχει επιβεβαιώσει το θάνατο 46 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών στην Awaran και Kech περιοχές της επαρχίας. Επίσης ερισσότερα από εκατό έχουν τραυματιστεί από το σεισμό, 
Η κυβέρνηση του Μπαλουχιστάν έχει αποσταλεί 1.000 σκηνές, 500 σακούλες τροφίμων, φαρμάκων, 15 ασθενοφόρα προς το Awaran, Jan Buledi
Ο επικεφαλής εκπρόσωπος για την Εθνική Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών του Πακιστάν, Mirza Kamran Zia, είπε ότι τα περισσότερα από τα θύματα βρίσκονταν μέσα ζτα σπίτια που κατέρρευσαν.
Υπάλληλος της μετεωρολογικής υπηρεσίας, ανέφερε οτι η ένταση μετρήθηκε στο 7,7 της Κλίμακας Ricther, και περιέγραψε ως «πολύ ισχυρό σεισμό».

Σύμφωνα με τηλεοπτικά ρεπορτάζ, μετασεισμοί έγιναν αισθητές σε όλη την Μπαλουχιστάν συμπεριλαμβανομένων Κουέτα, την πρωτεύουσα της επαρχίας. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στη γειτονική επαρχία του Sindh, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων του Καράτσι, Jacobabad, Khairpur και Nowshero Feroz.
Μικρά δονήσεις έγιναν αισθητές τόσο μακριά, όπως η ινδική πρωτεύουσα του Νέου Δελχί, ενώ οι εργαζόμενοι γραφείων στην πόλη του Ahmedabad, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν έτρεξε έξω από τα κτίρια και στο δρόμο.
Σύμφωνα με τους Times της Ινδίας, ισχυρές δονήσεις συγκλόνισαν ψηλά κτίρια στο Νέο Δελχί, στέλνοντας τους ανθρώπους να τρέχουν στους δρόμους.
Νησί κοντά στο Γκουαντάρ
Εν τω μεταξύ, 30 έως 40 πόδια ψηλό  νησί έχει  αναδειχθεί στην δυτική ακτή της Γκουαντάρ αποτέλεσμα του σεισμού
Ενας μεγάλος αριθμός  ανθρώπων συγκεντρώθηκε για να δει το νησί.