Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013

Σοκάρει η καταγγελία πολίτη: Ελεγκτές τρόλεϊ τον ξυλοκόπησαν άγρια επειδή τους ρώτησε γιατί δεν έκοβαν απόδειξη προστίμου

Σύμφωνα λοιπόν με όσα καταγγέλλει ο κ. Βασίλης Καλαμβόκας, δύο ελεγκτές μαζί με τον οδηγό φέρονται να ξυλοκόπησαν άγρια έναν άντρα, όταν εκείνος διαπίστωσε πως προσπαθούσαν να εισπράξουν πρόστιμα από αλλοδαπούς χωρίς να επιδείξουν μπλοκ βεβαίωσης παράστασης.
Όπως ο ίδιος περιγράφει, την Τετάρτη 10 Ιουλίου του 2013, επέβαινε στο τρόλεϊ 21 της γραμμής Αθήνα- Νίκαια, όταν στη στάση του στρατοπέδου Ρουφ, επί της Π. Ράλλη δύο ελεγκτές μπήκαν στο τρόλεϊ. Οι ελεγκτές εντόπισαν έναν αλλοδαπό χωρίς εισιτήριο και του ζήτησαν να πληρώσει πρόστιμο χωρίς όμως να επιδείξουν το μπλοκ βεβαίωσης παράβασης. Οταν συνέχισαν την ίδια πρακτική σε μια αλλοδαπή ασιατικής καταγωγής, ζητώντας της 36 ευρώ, ο κ. Καλαμβόκας υποστηρίζει πως επενέβη ρωτώντας γιατί δεν δίνεται απόδειξη παράβασης για να πάρει την εξής απάντηση από τους δύο ελεγκτές: «Κάνε την δουλειά σου εσύ».

Σύμφωνα πάντα με όσα καταγέλλει ο ίδιος, ζήτησε από τους ελεγκτές να τον αφήσουν να αποβιβαστεί, τόσο αυτόν όσο και την αλλοδαπή, ενώ παράλληλα αρκετοί από τους επιβάτες άρχισαν να διαμαρτύρονται για την συμπεριφορά των ελεγκτών. Ως αποτέλεσμα ο οδηγός κατέβηκε από το τρόλεϊ κλείνοντας τις πόρτες και κρατώντας μέσα κλειδωμένους όλους τους επιβάτες. Μάλιστα τηλεφώνησε στην αστυνομία και ζήτησε να μεταβεί στο σημείο γιατί "κινδυνεύει η ζωή τους".

Στη συνέχεια της καταγγελίας, αναφέρεται πως ο κ. Καλαμβόκας πάτησε το κουμπί κινδύνου κι έτσι άνοιξε η πίσω πόρτα κια κατέβηκε ο ίδιος. Αυτό όμως φαίνεται πως εξόργισε τον οδηγό με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει και να τον ρίξει κάτω στο πεζοδρόμιο. Στη συνέχεια κατέβηκαν και οι δύο ελεγκτές και άρχισαν να τον κλωτσούν μετά μανίας στο κεφάλι. Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι φώναζαν πως είναι δήθεν πορτοφολάς και κλέφτης για να δικαιολογήσουν προφανώς τις πράξεις τους στον κόσμο που κοίταζε.

newsit.gr