Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013

Συμπαράσταση κι από τους συνδικαλιστές της ιταλικής RAI

Την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της ΕΡΤ θέλησε να δείξει η Ενιαία Συνδικαλιστική Αντιπροσωπεία της ιταλικής τηλεόρασης Rai, οργανώνοντας καθιστική διαμαρτυρία μελών της, το απόγευμα της Τρίτης, μπροστά στην Ελληνική Πρεσβεία της Ρώμης.
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ Δημήτρη Δεληολάνη στην Ιταλία, συζητάνε την κήρυξη 24ωρης λευκής απεργίας τα χρήματα από την οποία θα διατεθούν για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
«Η μάχη των Ελλήνων εργαζομένων είναι σημαντικότατη, για καθένα από εμάς. Αυτή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν πλήττει μόνον την ΕΡΤ αλλά χιλιάδες πολίτες και εργαζόμενους. Πλήττοντας την δημόσια ενημέρωση μειώνονται ακόμη περισσότερο τα περιθώρια ελευθερίας για τον πολιτισμό και την ενημέρωση στο σύνολό της» αναφέρεται σε ανακοινωθέν της Ενιαίας Συνδικαλιστικής Αντιπροσωπείας των εργαζομένων της Rai της Ρώμης.
Μέλη της θέλησαν να τονίσουν, επίσης, ότι «σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν μπορέσουν να συνεχίσουν, όπως επιβάλλεται, απρόσκοπτα την εργασία τους και οργανωθούν νέες κινητοποιήσεις,
πρόκειται να σταθούν στο πλευρό της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης και θα έρθουν στην Αθήνα για να πάρουν μέρος, δυναμικά, σε όποιες πρωτοβουλίες συμφωνηθούν».
 Πηγή: ertopen.com