Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013

Ισόβια για την παπαδιά και τον εραστή της - Δεν τους αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό!

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Αιγίου, η 43χρονη παπαδιά Θεοδώρα Καρβελά - Αυγεροπούλου και ο 41χρονος εραστής
της Νίκος Παναγόπουλος, κατά τη σημερινή τρίτη μέρα της δίκης. Ο 41χρονος (ως αναμενόμενο, αφού είχε ομολογήσει την πράξη του) καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία εκ προμελέτης και η παπαδιά για ηθική αυτουργία.

Μάλιστα, το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορουμένους, αν και ο 41χρονος στην απολογία του είχε μεν ομολογήσει το έγκλημα αλλά παράλληλα τόνισε αρκετές φορές πως η παπαδιά δεν είχε καμία ανάμειξη, ούτε τον προέτρεψε να σκοτώσει τον παπά. Μόνο που η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ουσιαστικά "έκαψε" την πρεσβυτέρα, η οποία είχε συνεχείς επικοινωνίες ακόμα και λίγα λεπτά πριν το φόνο, με τον εραστή της.

Ο Εισαγγελέας της έδρας κ. Μάκος, λίγο νωρίτερα από την έκδοση της απόφασης, είχε προτείνει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και στους δύο κατηγορουμένους, ενώ έχει σημασία πως η τελική ψηφοφορία έδειξε 6 ψήφους υπέρ της καταδίκης και των δύο και 1 ψήφο (ενός ενόρκου) υπέρ της καταδίκης μόνο του 41χρονου και της αθώωσης της παπαδιάς.

Ο 41χρονος δέχτηκε αμίλητος την καταδίκη του, ενώ η παπαδιά βγαίνοντας από το δικαστήριο, κλαίγοντας επανέλαβε πως είναι αθώα και πως δεν έχει καμία σχέση με το έγκλημα.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των καταδικασθέντων κατέθεσαν έφεση, ενώ οι κατηγορούμενοι επέστρεψαν στη φυλακή.