Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013

Μεγαλειώδης η πορεία των τραπεζικών υπαλλήλων


Περισσότεροι από 5.000 τραπεζικοί υπάλληλοι πραγματοποίησαν πορεία από τα γραφεία της Ενωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου στο κέντρο της πρωτεύουσας της Κύπρου προς το Προεδρικό Μέγαρο και κατόπιν στην Βουλή. Μάλιστα, εξαμελής αντιπροσωπεία της ΕΤΥΚ, υπό τον Πρόεδρο της συνδικαλιστικής οργάνωσης Λοϊζο Χατζηκωστή επέδωσε ψήφισμα στο Προεδρικό και στη Βουλή. Στη Βουλή το ψήφισμα παρέλαβε ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του σώματος Σωκράτης Σωκράτους.
Η διαδήλωση ήταν ειρηνική, ωστόσο τα συνθήματα ήταν καυστικά. Ζητούσαν  επίμονα την παραίτηση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη.
Μιλώντας στους διαδηλωτές έξω από τη Βουλή, ο κ. Χατζηκωστής ανέφερε ότι ο αγώνας τώρα αρχίζει και πρόσθεσε πως εάν την Τρίτη δεν φθάσουν σε συμφωνία που να διαφυλάσσει τα δικαιώματα σας και των ταμείων προνοίας θα πάνε σε απεργία.
Ανέφερε επίσης ότι η σημερινή διαδήλωση και πορεία στόχευε στην αποστολή του μηνύματος «και να το ακούσουν αυτοί που πρέπει» και ότι ο αγώνας θα συνεχισθεί.
Υπενθύμισε μάλιστα όταν χρειάστηκε έγινε απεργία 42 συνεχόμενων ημερών.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με συνθήματα ή και φώναζαν συνθήματα όπως: «Την Τρίτη μαζί, ή όλοι ή κανείς», «ξυπνάτε – ξυπνάτε το τόπο ξεπουλάνε», «ντροπή – ντροπή να ανάξιοι πολιτικοί» και άλλα με βαριούς χαρακτηρισμούς κατά του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας
Επίσης ακούστηκαν συνθήματα όπως : «Ντροπή – Ντροπή να πάνε φυλακή», «τα φάγανε αυτοί πληρώνουμε εμείς», «τα ταμεία προνοίας ανήκουν στα παιδιά μας».
Τα μέτρα που πήρε η Αστυνομία ήταν δρακόντεια ωστόσο δεν χρειάστηκε η όποια παρέμβαση Αστυνομικών καθώς πορεία και οι συγκεντρώσεις ήταν ειρηνικές.