Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

Η εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα για την προάσπιση των εργασιακών και συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα οποία πλήττονται από την αντεργατική και αντικοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης.

Επισημαίνει πως το δικαίωμα στην απεργία, που έχει κατακτηθεί με τους αγώνες του κόσμου της εργασίας, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και θα το υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, συντονίζοντας τη δράση μας οι εργαζόμενοι του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Τομέα.


Τονίζει πως η προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει κλίμα κοινωνικού  αυτοματισμού για να εφαρμόσει την πολιτική της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, θα αποτύχει γιατί ολόκληρη η κοινωνία έχει συνειδητοποιήσει πως αυτή η πολιτική, που επιβάλλουν στη χώρα μας και στο λαό μας οι δανειστές και οι κερδοσκόποι, μια πολιτική που αφήνει πίσω της οικονομικά και κοινωνικά ερείπια, εκτός από άδικη είναι και αδιέξοδη.

Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανατροπή των αντεργατικών και αντιαναπτυξιακών μέτρων, τα οποία καταστρέφουν την οικονομία και αποσαθρώνουν την κοινωνία, διεκδικώντας μια άλλη πολιτική που θα κατοχυρώνει και θα αναβαθμίζει τα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, θα ενισχύει την ανάπτυξη και την απασχόληση και θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας των Δημοσίων Υπηρεσιών και των κοινωνικών αγαθών.


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.