Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

έσπαγε τις βιτρίνες των καταστημάτων ρίχνοντας μεταλλικές σχάρες φρεατίων


Συνελήφθη 16χρονος Σύριος για διαρρήξεις σε καταστήματα στην Πάτρα

Από την έως τώρα ερευνά έχουν εξιχνιαστεί δώδεκα περιπτώσεις

Ο δράστης έσπαγε τις βιτρίνες των καταστημάτων ρίχνοντας μεταλλικές σχάρες φρεατίων

Συνελήφθη χθες (18-12-2012) πολύ νωρίς το πρωί, στη Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 16χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.


Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ένας συνεργός του 16χρονου ο οποίος αναζητείται από τις Αρχές.

Ειδικότερα χθες (18-12-2012) τα ξημερώματα, οι δυο δράστες ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν κατάστημα πώλησης αθλητικών ειδών στη Πάτρα και αφαίρεσαν ρουχισμό συνολικής αξίας 100 ευρώ.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών που περιπολούσαν στη περιοχή εντόπισαν τον 16χρονο και τον συνέλαβαν ενώ στη κατοχή του βρήκαν όλα τα ενδύματα που μόλις είχε αφαιρέσει τα οποία αφού κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Από την αστυνομική ερευνά που ακολούθησε προέκυψε ότι οι δυο δράστες ενεργώντας από κοινού το ίδιο βράδυ είχαν διαρρήξει άλλα τρία καταστήματα στη πόλη ενώ συνολικά τον τελευταίο μήνα είχαν διαπράξει δώδεκα κλοπές- διαρρήξεις καταστημάτων, με συγκεκριμένη μεθοδολογία, αφαιρώντας κυρίως προϊόντα και χρήματα.

Για τη διάρρηξη των καταστημάτων οι δράστες έσπαζαν τους υαλοπίνακες των μαγαζιών, ρίχνοντας σε αυτούς μεταλλικές σχάρες που αφαιρούσαν από τα φρεάτια των οδών. Το είδος των καταστημάτων που διερρήγνυαν ποικίλει καθότι είχαν διαρρήξει :

Τρία Καταστήματα ηλεκτρικών ειδών
Δυο βιβλιοπωλεία
Δυο mini - market
Ένα ανθοπωλείο, ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ, ένα καφέ – μπαρ, ένα κατάστημα πώλησης αθλητικών ειδών και ένα κρεοπωλείο.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του 16χρονου προέκυψε ότι έχει συλληφθεί και κατά το παρελθόν για διάπραξη κλοπών στα Ιωάννινα και έχει διαταχτεί η παραμονή του στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Κόνιτσας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.